promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre kiderült - Régi Star Wars vitát tisztázott Mark Hamill
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mark Hamill tiszta vizet öntött a pohárba a Star Wars filmek egyik nagy kérdésében.

A Birodalom visszavág vége a legmegrendítőbb az egész Star Wars sorozatban. Az Egy új remény diadalmas lezárásával ellentétben George Lucas szomorúsággal és bizonytalan jövővel fejezi be a filmet. Miközben Luke, Leia, C-3P0 és R2-D2 komoran bámulnak ki az űrbe, John William gyönyörű zenéje egyre haongosodik, mielőtt megérkezne a stáblista. Mindez azután történt, hogy Han Solot karbonitba fagyasztották, Luke elvesztette a kezét, és megtudta, hogy ki az igazi apja Darth Vadertől.

A film premierje óta folyik a vita, hogy a zárójelenetet később tették csak a végére, eredetileg nem így tervezték. A pletykák szerint azután gondolták újra a lezárást, hogy a tesztközönség nem igazán fogadta jól az eredeti befejezést.

Mark Hamill most tisztázta a dolgokat egy rajongó kérdésére adott válaszában a Twitteren, és megosztotta, hogy a jelenetet valóban később adták hozzá, mivel mindenki aggódott a film „szomorú vége miatt”.

Bár sokan úgy gondolták, hogy a befejezést újraforgatták, egyszerűen egy vadonatúj jelenettel bővült. A változtatások azonban ezzel nem értek véget, és további módosításokra volt szükség a mozikba kerülés után.

A Birodalom visszavág először 70 mm-es filmen jelent meg 1980. május 21-én, június 18-án mutatták be széles körben. George Lucas a tesztvetítésen jött rá, hogy nem világos, hogy az egyes karakterek melyik hajón vannak. Nagyon gyors háromhetes munka a csapata 3 VFX felvételt tervezett, új modelleket épített és módosította párbeszédet is.

Az új felvételeket az utolsó pillanatban sikeresen hozzáadták a filmhez, Lucas pedig állítólag fanyarul megkérdezte:

"Várj egy percet. Ha ti ezt ilyen gyorsan megcsináltátok, miért tartott ilyen sokáig az összes többi elkészítése?"

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás