promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent valójában a Netflix kifejezés? Magyarok tízezrei fognak meglepődni a válaszon
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lehet, hogy sejtetted, de sosem kerestél rá.

Az elmúlt pár év a streamingszolgáltatok aranykorához vezetett, amely után sosem lesz már olyan az otthoni filmezés, amilyen korábban volt. Gombamód szaporodtak a szolgáltatások, majd egyre-másra egyre többen kínálták az otthoni mozizás, filmezés élményét, sőt, az elmúlt pár évben elképesztő mennyiségű saját gyártású filmmel és sorozattal is előrukkoltak már a szolgáltatók.

A Netflix például olyan nagyszerű sorozattal is megajándékozta az emberiséget, mint a Stranger Things, és persze lassan napokig sorolhatnánk a szériákat, amelyek lehet, hogy sosem készültek volna el, ha nincs ez az óriási forradalom a filmezésben.

Az elmúlt héten pedig megérkezett Magyarországra az HBO MAX is. De vajon elgondolkodtatok már rajta, hogy mit jelent a Netflix neve? Korábban elkezdett sorozatunkban nagyobb cégek és márkák neveinek eredetünk a nyomába, az HBO-ról már írtunk.

A Netflixet 1997-ben alapították, eredetileg DVD-kölcsönző és árusító hely volt, futrácégekkel szállították ki a lemezeket a megrendelőknek, a streamingpiacra csak 2010-ben törtek be. A Netflix két szó összetételéből származik. A net az internetre utal, míg a flix egy angol szlengszó, amely a flick szóból jön, és amelyet gyakran használnak a film szó helyett az Egyesült Államokban.

És hogy ki állnak a siker hátterében?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás