promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Börtönbe is kerülhet a Barátok közt producere – Vajon az RTL Klub tényleg tudott a lopásról?
Borítókép:  RTL Klub official
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kalamár Tamás úgy néz ki csak lenyúlta az egyik népszerű RTL II-n futó széria ötletét.

Nem könnyű az írók élete, főleg ha az első nagy dobásukkal akarnak befutni valahol. Köbli-Sík Viktóriának anno 2012-ben adták ki az első regényét Szerelemkereső címmel.

Az írónő aztán elkezdett vele házalni, hogy lehetne belőle sorozat, így 2016-ban vezető producereknek küldte el a művét, de nem kapott visszajelzést. Egy évvel később, amikor pont a kislányával ment el sétálni, meglátta, hogy az RTL óriásplakáton hirdeti az ő általa kitalált karaktereket, csak Oltári csajok címmel.

Kalamár Tamás - aki 1998-2015 között volt a Barátok közt producere - az ügy elsőrendű vádlottja a két társával együtt. Őket most szerzői jog 100 milliós vagyoni hátrányt okozó megsértésével vádolja az ügyészség.

„A vád szerint a sértett írt egy regényt, amelyet eljuttatott több televíziózásban, illetve filmezésben érintett személyhez, céghez annak érdekében, hogy abból forgatókönyvet írhasson és tévésorozat készülhessen. Az I. rendű vádlott producer és showrunner megszerezte a sértett – nyomtatásban meg nem jelent, szerzői jogvédelem alatt álló – regényét, majd azt a II. és III. rendű vádlottak, illetve az ismeretlen helyen, külföldön tartózkodó társuk rendelkezésére bocsátotta és aktív közreműködésükkel televíziós sorozattá átdolgozta, majd megfilmesítette és azt saját műveként tüntette fel”

- idézte a Blikk a Fővárosi Törvényszék közleményét.

A lap megszólaltatta Kalamár Tamást is, aki csak szűkszavúan jelezte, hogy alaptalanok az ellene felhozott vádak.

Az írónő állítólag az óriásplakátok megjelenése után az RTL Klub programigazgatóját, Kolosi Pétert is felkereste, ám a csatornától senki sem volt együttműködő, hogy békésen rendezzék ezt az ügyet.

Kalamár akár még huzamosabb időre börtönbe is kerülhet, ha minden rosszul sül el és bűnösnek mondják ki. Az első tárgyalás kedden lett volna, de azt valamiért el kellett halasztani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás