promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eredetileg Clint Eastwood lett volna Bruce Willis helyett a Die Hardban - Most kiderült, miért nem vállalta John McClane szerepét!
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

34 év után kiderült, hogy Clint Eastwood miért nem akart szerepelni a Die Hardban.

Sokak szerint minden idők legjobb akciófilmje az 1988-ban bemutatott Die Hard - Drágán add az életed!, ami igazi világsztárrá tette Bruce Willist. Az alkotás elsöprő siker volt, rengeteg folytatást kapott és az évtizedek alatt igazi klasszikussá vált – furcsa belegondolni, hogy John McClane szerepét eredetileg másnak szánták.

A Die Hard egyik forgatókönyvírója, Jeb Stuart elárulta, hogy a stúdió először nem másnak ajánlotta fel a Die Hard főszerepét, mint a legendás Clint Eastwoodnak, aki végül nem vállalta a filmet, ugyanis állítólag nem feküdt neki az alkotás humora, nem érezte sajátjának a szövegeket – ami leginkább azért érdekes, mert pont, hogy ő volt Jeb Stuart fejében, mikor John McClane-re gondolt írás közben.

Ezek után Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Harrison Ford és Mel Gibson asztalát is megjárta a Die Hard forgatókönyve, de végül az addig akcióhősként tapasztalatlan Bruce Willis kapta meg John McClane szerepét, a többi pedig történelem.

Itt lehet megtekinteni a Die Hard régi előzetesét, hogy mindenki lássa, milyen tökéletes választás volt Bruce Willis:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás