promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A texasi láncfűrészes mészárlás: Bőrpofa visszatért, és brutálisabb mint valaha - kritika
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett Netflixre az új A texasi láncfűrészes mészárlás film, ami kegyetlenül véres és erőszakos lett.

Az 1974-es A texasi láncfűrészes mészárlás sokakban mély nyomot hagyott, hiszen állítólag egy valós alapokon nyugvó rémtörténetről van szó, ráadásul a benne látható ikonikus gyilkos, Bőrpofa kifejezetten hátborzongató a kegyetlenségei miatt – arról nem is beszélve, hogy mennyire beteg, hogy mások arcbőrét hordja.

Nos, ahogy az ilyenkor lenni szokott, Hollywood a 2018-as Halloween hatalmas sikerét meglovagolva ismét leporolt egy klasszikus horrorfilmet, és elhozta nekünk az új A texasi láncfűrészes mészárlást, ami gyakorlatilag az első rész folytatása úgy, hogy közben leginkább a mostani közönség igényeit helyezi előtérbe.

Az új film története egy csapat fiatalra fókuszál, akik be akarnak költözni egy elhagyatott városba, hogy ott alakítsák ki a saját kis hipster paradicsomukat – de a hely nem is olyan elhagyatott, mint hitték, hiszen egy rosszul sikerült bemutatkozás után elszabadul a pokol, az évtizedeken keresztül rejtőzködő Bőrpofa pedig újra előveszi a láncfűrészét, hogy azzal oldja meg a kialakult konfliktust.


Kép: Profimedia

Kezdjük azzal, hogy a még egész tapasztalatlan rendező, David Blue Garcia kevesebb mint 1,5 órás alkotása nem húzza az időt, ugyanis szinte perceken belül megkapjuk az első gyomorforgatóan véres jelenetet, ami rögtön jelzi nekünk, hogy itt bizony a brutalitásé a főszerep – sőt, annyira az van a középpontban, hogy minden más háttérbe szórul, mint például a karakterek, a történet vagy az érzelmek, de ez nem is baj, hiszen így legalább nem kell feleslegesen foglalkoznunk a „hőseink” gondolataival, és átadhatjuk magunkat a feszültségnek.

Bőrpofa egy igazi mészáros, aki hamar feltalálja magát, így minden eszközzel, változatosan képes gyilkolni, de mégis a láncfűrészével tud igazán „alkotni” – a rémtetteit pedig a legtöbbször meghökkentő részletességgel mutatják, szóval örülhetnek a trancsírozás kedvelői.

Van a filmben egy igazán maradandó rész, amiben megnézhetjük, mi történik akkor, ha Bőrpofa felszabadul egy buszra, ami tele van emberekkel, akik nem nagyon tudnak hová menekülni – nos, mondjuk úgy, hogy fintorgás és hüledezés nélkül nehéz kibírni azt a jelenetet, szóval már ezért megérte elkészíteni ezt az alkotást.


Kép: Profimedia

Persze van rengeteg baromság is a filmben (ez mondhatni műfaji sajátosság), hiszen egyes karakterek néha olyan ostobán viselkednek, hogy szinte Bőrpofának kezdünk szurkolni, de azért akad pár kellemes meglepetés is – bár a készítők megpróbálnak egy kis kritikát is belecsempészni az akotásba a lőfegyverekkel szemben, de végül hamar elengedik a dolgot.

Az új A texasi láncfűrészes mészárlás film durva, erőszakos, sokkoló, szóval imádni fogják a horror rajongói, de közben ezer sebből vérzik, hiszen nincs se épkézláb storyja, se kidolgozott szereplői, se íve, de legalább nagyon hatásos és nem tököl, pontosan tudja, hogy mit, miért csinál.

Annyira egyszerű és tömör ez a film, hogy nem is igazán lehet haragudni rá a hibái miatt, mivel a megvalósítás remek, a brutális jelenetek szinte hibátlanok, és egy pillanatig sem unatkozunk a nézése közben – szóval akit sikerül az elején elkapnia, az nagyon jól fog szórakozni rajta, így mindenképp érdemes adni neki egy esélyt, mert összességében egész jó lett a végeredmény.

A texasi láncfűrészes mészárlás már elérhető Netflixen, itt lehet megtekinteni az előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás