promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mekkora buli volt, amikor Balázs Fecó egy meztelen női mellre dedikált! – fotó
Borítókép:  Fortepan / Adományozó: Urbán Tamás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ominózus koncertre négy évtizede került sor, Radics Béla is fellépett.

A magát „szomorúzenésznek” tartó Balázs Fecót 2020 novemberében vesztettük el. A Korál népszerű énekese, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében hunyt el 69 éves korában.

Hiba lenne kizárólag szomorkodva gondolni rá, hiszen fantasztikus életutat és zenei karriert tudhatott maga mögött, ráadásul művészemberként a bohémság sem állt tőle távol. Ezt bizonyítja az az 1981-ben született fotó is, amely a lányok kedvencének számító Fecót dedikálás közben ábrázolja.

Ezzel persze még semmi gond nem lenne, a zavarba ejtő az egészben az, hogy a hosszú hajú zenész éppen egy formás női mellre kanyarítja rá a nevét. Az adományozó leírása szerint a kép a Fehérvári úti Fővárosi Művelődési Házban (FMH) készült egy Korál-koncert után.

Fotó: Fortepan / Adományozó: Urbán Tamás

A banda akkor már 7 éve létezett, de csak az előző esztendőben, 1980-ban jelent meg az első nagylemezük. 1981-ben a Tánc- és Popdalfesztiválon a Homok a szélben című dallal arattak óriási sikert: bár a zsűri csak a harmadik helyre sorolta őket, a közönségdíjat nekik sikerült elvinniük.

Egy feljegyzés szerint a Korál ezen a bizonyos Fővárosi Művelődési Házbeli koncerten 14 számot adott elő, köztük olyan slágereket, mint A kőfalak leomlanak, a Ne állj meg soha, a Hazafelé, és az Anyám vigasztalj engem. Közreműködött a bulin a legendás gitáros, Radics Béla is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás