promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kihaltak Kim Dzsongun virágai - Jaj a kertészeknek
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Munkatáborra ítélték a kertészt, aki elhanyagolta a Kimjongiliákat. 

Február 16-án tartják Észak-Korea egyik legnagyobb ünnepét, ekkor Kim Dzsongil születésnapjára emlékeznek meg, vagy más néven a Ragyogó Csillag Napját tartják.

Ebben az időszakban nagyon komolyan veszik az ünnepet, és súlyosan megbüntetik azt, aki elhanyagolja. Így jártak a kertészek is, akiknek a gondozásában idő előtt kihaltak a 2011-ben meghalt korábbi diktátorról elnevezett virágok, a Kimjongiliák.

Az egyik férfi hat hónap munkatábort a kapott, mert elpusztultak a növények, a másik kertész három hónapot, ő az üvegházi kazánokért volt felelős.

A virágok megfelelő termesztése érdekében gondosan ellenőrizni kell az üvegházak hőmérsékletét és páratartalmát. A kertészeknek azonban nem volt állandó tűzifája, így végül elhanyagolták az üvegházat.

A helyzet múlt hónapban vált igazán élessé, amikor egy politikai hivatal ülésen hirtelen úgy döntöttek, hogy nagyszabású ünnepséget tartanak, amin ezeket a virágokat használják díszítésnek. A kertészek nem tudták teljesíteni, hogy a virágok megfelelő állapotban legyenek, így munkatáborra ítélték őket.

A Kimjongilia virágot eredetileg Kamo Mototeru japán botanikus alkotta meg, aki nagyon tisztelte a néhai észak-koreai vezetőt, és húsz évet töltött a növény kutatásával és fejlesztésével. A virág a gumós begónia hibrid fajtája, ami eredetileg Dél-Amerikában őshonos.

Észak-Koreában a Kimjongiliát „halhatatlan virágként” is emlegetik, és országszerte találhatóak a növényt termesztő különleges üvegházak. A virágtermesztés nehézségei miatt azonban Kínából is importálnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás