promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepő időpontban startol Obi-Wan Kenobi saját Star Wars sorozata
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Disney+ végre felfedte az Obi-Wan Kenobi sorozat megjelenési dátumát. 

A The Book of Boba Fett első évadának fináléját követően az Obi-Wan Kenobi a következő Star Wars projekt, ami a Disney+-on jelenik meg. A sorozat nemcsak egy kevésbé feltárt idővonalra nyúlik vissza, hanem Obi-Wan Kenobi életét ismerhetjük meg az első és a második trilógia között.

A projektben visszatér Ewan McGregor és Hayden Christensen is, akik ismét Obi-Wan és Anakin Skywalker/Darth Vader bőrébe bújnak. A Disney+ nagyon kevés részletet közölt a készülő sorozatról, de most elhalasztotta a hivatalos premier dátumát 2022. május 25-re, ami hihetetlen jelentőséggel bír a Star Wars történetében.

A Disney+ korábban bejelentette, hogy a sorozat premierje 2022 májusában lesz, ami miatt sokan azt feltételezték, hogy a valódi megjelenés május 4-e lesz, vagyis a hivatalos éves Star Wars-nap. A végső dátum viszont még inkább tiszteleg az eredeti trilógia előtt. 1977. május 25-én mutatták be a mozikban az Új reményt, vagyis a legelső Star Wars filmet. Idén pedig a 45. évfordulója lesz az eredeti premiernek, amiben először tűnt fel Obi-Wan karaktere is.

„Amikor találkoztunk azzal a generációval, akiknek a filmeket készítettük, az akkori gyerekekkel – akik most a tizes éveik végén vagy a húszas éveik elején járnak… Számukra ezek a Star Wars filmek, tudod? Számunkra a 70-es évek eredeti filmjei voltak, de nekik a mi filmjeink voltak. Szóval, hogy most újra visszatérjek, és csináljak egy sorozatot, egy egész sorozatot Obi-Wan Kenobiról ezeknek a rajongóknak, ez igazán boldoggá tesz”

- nyilatkozta Ewan McGregor a sorozatról.

A sorozat a jedi mester életét követi abban az időszakban, amikor a Tatooine-on bújkolt száműzetésben. 10 évvel azután kezdődik, hogy Luke Skywalkert a nevelő szüleinél hagyta, és 9 évvel az Új remény előtt.

Korábban a Solo: Egy Star Wars-történet is május 25-én startolt a mozikban, csak 2018-ban. A film nem nyerte el túlzottan a rajongók szeretetét, reméljük, az Obi-Wan sorozatnak nagyobb sikere lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás