promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Disney-dal vezet a Billboard slágerlistán - 29 év után újra először!
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Közel harminc év elteltével sikerült újra a toplistára kerülnie a Disney szerzeményének! 

A Disney védjegyei közé beletartozik a zene is. Animációs filmjeikben mindig megjelenik a dal formájában előadott cselekmény, ami a felnőttek - de leginkább a gyerekek - számára kifejezetten nagy élvezetet nyújt. A legutóbbi kirobbanó sikerük 29 éve, 1993-ban történt, amikor az Aladdin betétdala, az Egy új élmény című szám elhozta nekik a Billboard slágerlista első helyezettjét. 

Várjunk csak egy pillanatot... Benned is felmerült a kérdés, hogy ez a teljesítmény miért nem sikerült a Jégvarázs Legyen hó című dalának? Az akkoriban hatalmas népszerűségnek örvendő nóta bizony csak az ötödik helyig tornászta fel magát. Ezúttal azonban egy másik szerzemény megugrotta a számításainkat.

A legújabb animációs filmjük, az Encanto egyik szerzeménye, a We Don't Talk About Bruno (Nem beszélünk Brunóról) című dal a Billboard slágerlista elsőjeként tündököl.

Érdekes módon a film maga nem tett mélyreható benyomást a nézőkben, a mozikban nem dőlt a lé a vetítések által. Ennek ellenére Amerikában kifejezetten odavannak érte a Disney+ csatornát követő gyerekek - ahogyan azt megírta a Variety lap.

Ami pedig még nagyobb meglepetés: nem ez a film egyetlen zenéje, ami kiemelkedő teljesítményeket mutat. Az egész album három hosszú hete hasít a sikerlistán. A szerzeményeket Lin-Manuel Miranda alkotta, akinek ez szintén hatalmas elismerés, hiszen életében először tarol ekkorát a Billboardon.

Most kapaszkodj meg: a Disney dal még Adele Easy on Me című slágerét is lekörözte! 

Oscar-díjra ugyan nem nevezték az Encanto című filmet, de a betétdalok most minden bizonnyal nagyot ütöttek! Ha szeretnéd meghallgatni a sikerslágert, akkor megteheted itt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás