promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Te is a tolvajoknak szurkoltál A nagy pénzrablásban? Ez lehet az oka!
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valószínűleg több ember szurkolt a rablóknak, mint az állítólag igazságot szolgáltató rendőrségnek A nagy pénzrablás című sorozatban. Eláruljuk, hogy miért lehet ez!

A hatalmas sikersorozat öt év után véget ért, de az élmények az utolsó fejezetből még mindig élénken izzhatnak bennünk. A Netflix gyártásában készült A nagy pénzrablás története sokunk szívébe belopta magát hajmeresztő jeleneteivel és izgalmas csavarjaival. 

Talán nem túlzás, ha azt mondjuk: szinte mindenki a professzor csapatának szurkolt. 

Csak sikerüljön megszökniük! Legyen övéké az arany végül és éljenek boldogan! - gondolhatta magában a legtöbb néző. Na, de álljunk csak meg egy pillanatra! Hiszen ezek bűnözők, rablók és gyilkosok, akik nem egy bűntényt követtek már el életükben. Akkor mégis miért az ő oldalukon álltunk az elejétől a végéig? 

[[cikk1]]

Gond lenne az, hogy a rosszaknak kívánjuk a legjobbat? 

Az igazság az, hogy a jelenség nem ennyire egyszerű - ahogyan a világ sem. Könnyen felismerhetjük, hogy nem a fekete-fehér, gonosz-jó népi mesék világában élünk, ahol ennyire kettős nézetek alapján bárkit meg lehetne ítélni. Ezt a sorozat pedig nagyon jól bemutatja. A szereplők, ahogyan a világ emberei is, összetett és komplex karakterek, akikben mind megtalálható a jó és a rossz is egyaránt. 

Igaz, hogy követtek el bűncselekményeket és öltek meg embereket, de végül is az éremnek két oldala van.

Mindazokat a csúfságokat, amiket megcsináltak a rablók, azt a rendőrség és a kormány is ugyanúgy, vagy akár nagyobb társadalmi távlatokban, de megtette. Ezenfelül, sokszor felébredhetett bennünk az emberi empátia, amikor azt láttuk, hogy milyen küzdelmeken mennek keresztül egy közös cél érdekében, és hogy végül is ők is csak érző lények. Elvégre ki ne érezne együtt Tokióval, aki élete szerelmét vesztette el, vagy Berlinnel, akit felesége és fia is átvert végül? 

Az sem kizárt, hogy néhány karakterrel könnyen tudtunk azonosulni. 

Akiben önmagunk személyiségének jegyeit látjuk, azt igenis hamar megkedveljük. Például a mindenkivel gondoskodó, de kemény Nairobi vagy a fülig szerelmes Denver. Ha ismerősnek látjuk a gesztusaikat, a reakcióikat vagy a világnézeteiket, sokkal közelebb érezzük magunkat hozzájuk. Te is beleszerettél már egy rosszfiúba, mint a sorozat elején Raquel? Hát persze, hogy szimpatikusnak találod! 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás