promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
James Cameron elárulta a filmgyártás jövőjét – Tényleg ez vár ránk?
Borítókép:  James Cameron / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

James Cameron határozott vízióval rendelkezik azzal kapcsolatban, hogyan fog átalakulni a mozik és a streaming platformok kapcsolata.

Sokak szerint James Cameron korunk legnagyobb rendezője, akinek olyan sikerfilmeket köszönhetünk, mint például a Titanic, Avatar vagy a Terminátor 2. – Az ítélet napja. Amikor ő megszólal, arra mindig felfigyelnek Hollywoodban, hiszen ő egy igazi zseni, aki folyton feszegeti a filmgyártás határait – most pedig elég érdekes dolgokat mondott a jövővel kapcsolatban, azon belül is a streaming szolgáltatók előretöréséről.

„Szerintem úgy tekinthetünk rá [a streamingre], mint a mozi bővített változatára. Szeretnék csinálni egy filmet, ami egyszerre 6 órás, illetve 2,5 órás. Ugyanaz a film. Streamelheted 6 órán keresztül, vagy megtapasztalhatod a sűrített, hullámvasút-szerű, feszesebb verziót a mozikban. Ugyanaz a film. Csak az egyik a könyv, a másik a film. Miért ne? Használjuk ezeket a platformokat úgy, ahogy még soha”

árulta el James Cameron.

Úgy tűnik, hogy a rendező a már jól ismert, és rengeteg filmnél elérhető „bővített változat”-okról beszél, csak ő nem pár perces különbségekre gondol a verziók között, és jóval ambiciózusabb tervei vannak ezzel kapcsolatban – sőt, még az is lehet, hogy már a jövőre érkező Avatar 2-nél is alkalmazni fogja ezt, hiszen az már a Disney égisze alatt készül, aminek ott van a Disney+ nevű streaming platformja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás