promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csavar: mégis indulhat idén magyar versenyző az Euróvíziós Dalfesztiválon!
Borítókép:  YouTube.com/SchlagerLucas (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Habár Magyarországról nem indítanak már hazai versenyzőket a fesztiválon, de a Romániában élő erdélyi énekes mégis esélyes lehet.

Egyedüli magyar versenyzőként indul, Vizi Imre, az Erdélyből származó zenész a Eurovíziós Dalfesztivál romániai elődöntőjén. A válogató során sikeresen bejutott a következő szakaszba, ahonnan már csak pár lépés lehet, hogy kijusson Románia képviseletében. 

Nemrég kiadott Sparrow című számával nevezett, amit a zsűri be is válogatott a legjobb 45 versenyző közé. 

„Rendkívül nagy szakmai elégtételnek tartom az eredményt, és fontosnak tartom abból a szempontból is, hogy egyedüli magyarként szállok versenybe a legjobb romániai eurovíziós dal címéért.”

- nyilatkozta Vizi Imre, akinek a verseny nagy lehetőség a nemzetközi elismertség felé is.  

Mivel Magyarország már egy ideje úgy döntött, hogy nem vesz részt a Dalfesztiválon, ezért ő az egyetlen esélyes magyar versenyző. Az igazi megmérettetés azonban csak most kezdődik majd: a következő fordulóban, amelyet a TVR közvetít majd élőben, már csak 20 versenyzőt választanak majd ki a nézők és a zsűri együttesen.

Nem ez az első dobása Vizinek, hiszen már 2014-ben is indult a válogatóban, ahol második helyen végzett. Az idei nemzetközi fesztivált Torinóban rendezik majd május 10 és 14 között. 

Vizi Imre versenydala itt hallható: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás