promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lana Del Rey nem csak dalokat ír - Nemsokára magyarul is megjelennek különleges alkotásai!
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Két újabb albuma után még egy meglepetéssel ajándékoz meg minket Lana Del Rey az új év elején - ráadásul magyarul is elérhető lesz!

Lana Del Rey, amerikai énekesnő költői dalszövegeiről híres, amelyek sok embert megmozgatnak. 2021-ben annyira belehúzott, hogy két albumot is megjelentetett. A Chemtrails over the Country album megjelenését követően a Blue Banisters következett sok rajongó nagy örömére. 

Két új albuma előtt az énekesnő egy másik oldalát is megmutatta: költőként írt verseit is debütálta. 

A Violet Bent Backwards over the Grass című kötetében harmincnál is több verse jelent meg. Előtte a Norman F*cking Rockwell! albuma alatt fogalmazódott meg benne, hogy a dalszövegíráson kívül versekkel is szeretné megajándékozni a világot. 

2021 végén a Jelenkor Kiadó közölte, hogy Lana Del Rey verses kötete magyar nyelven is meg fog jelenni, amelyet Simon Mártonnak és Tóth Réka Ágnes fordítóknak is köszönhetünk. Mi jellemző ezekre a művészeti teremtényekre? Ugyanúgy, mint dalai, versei is mély melankóliában áztatottak. 

Az olvasás élményét teljessé igazán az teszi, ha közben a kifejezetten hozzá készült Spoken word lemezt is meghallgatjuk. 

A Violet a fűben hátrahajol címmel ellátott kötet február elején érkezik majd a könyvesboltokba. 

Versrészletét itt olvashatod: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás