promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Munka? Az meg mi?” – A magyar Mátrix kőkeményen nekimegy az influenszereknek, ezt látni kell!
Borítókép:  youtube.com/Palóc Videotéka (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy maréknyi magyar Mátrix rajongó megcsinálta a Mátrix: Magyarosítások című rövidfilmet, ami meglepően hatásosan állít görbe tükröt a társadalmunk elé.

December 23-án érkezik a mozikba az 1999-ben bemutatott kultuszfilm, a Mátrix negyedik része Mátrix: Feltámadások címmel, amiben ismét elmélyülhetünk a Mátrixban, vagyis abban a virtuális világban, amit sokan a valóságnak hisznek – éppen ezért időzített tökéletesen a Palóc Videotéka nevű YouTube-csatorna csapata, hiszen nemrég megjelent a Mátrix: Magyarosítások című rövidfilmjük, ami enyhén parodisztikus jelleggel a magyar valóságba helyezi a zseniális film ötletét, miközben az influenszerek is megkapják benne a magukét.

A Mátrix: Magyarosítások című nagyjából 15 perces rajongói rövidfilmben Neo egy tipikus influenszer, aki mindig mosolyog és tartalom nélküli tartalmakat állít elő szponzorációért meg persze like-okért cserébe, de hirtelen abbahagyja a posztolást és ráébred, hogy ez nem élet. Morpheus emiatt felfigyel rá, és megmutatja neki a szürke, hideg magyar valóságot, ahol az embereknek dolgozniuk kell, és nem minden női fenék tökéletes – de Neo agyának kitisztulása nem tetszik a gonosz algoritmusnak, aki ki akarja iktatni hősünket.

Az alkotás rendkívül kreatív és szórakoztató, ráadásul a vizuális effektusok is egész jól működnek, érezni a mögötte álló lelkesedést. Van pár kifejezetten érdekes gondolat, amik szinte biztos, hogy bizonyos szinten hatással lesznek a nézőkre, ráadásul a humor is jelen van pár régi, klasszikus hazai mémnek köszönhetően, amik az internet aranykorát idézik – belőlünk pedig kellemes nosztalgiát hoznak elő, miközben jót nevetünk rajtuk.

Mindenképp érdemes megnézni a Mátrix: Magyarosítások című rajongói rövidfilmet, amiben elhangzik a „Munka? Az meg mi?” mondat is, amit biztos, hogy rengetegszer fogunk még idézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás