promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az RTL Klub jól megszívta: a híres „orális-jelenet” miatt súlyos büntetést kaptak, de a TV2 is fizethet
Borítókép:  RTL Klub
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az RTL Klub nagyon bátran mutogatta a ciciket és a szexuális képsorokat főműsoridőben, de most akkora büntetést szabtak ki rájuk emiatt, mint a székházuk.​

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa összesen több mint 8 millió forint bírságot rótt ki az RTL Klubra és a TV2-re egy-egy műsoruk rossz korhatár-besorolása miatt. A testület nem megfelelő korhatár-besorolás és nem jó időpontban való sugárzás miatt rótt ki összesen több mint hatmillió forintos bírságot az RTL Klub, és összesen 1,91 millió forintot a TV2 szolgáltatójára - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.

Az NMHH közlése szerint mindkét szolgáltató 16-os korhatár-besorolás helyett 12-es korhatári kategóriában, továbbá nem a megfelelő, 21 és 5 óra közötti sávban tette közzé egy adott műsorát.

Az RTL Klub a Házasodna a gazda című sorozat egyik epizódját 21 óra előtt sugározta úgy, hogy abban szexualitásra utaló párbeszédek és képsorok jelentek meg. A TV2 pedig a Csapdába csalva című műsort adta délelőtt 11 óra körül annak ellenére, hogy abban a szereplők a céljaik eléréséhez igénybe vett könnyű, valamint törvénytelen pénzkereseti lehetőségeket a következmények, veszélyek ismertetése nélkül mutatták be.

Aki esetleg nem emlézne már rá, a Házasodna a gazda előző évadában hatalmas felháborodást váltott ki, mikor Bogi az autóban, a kezével, majd a szájával kényeztette Gergő gazdát.

Persze nem ez volt az egyetlen szexualitásra utaló jelenet, amit az egymással kakaskodó kereskedelmi csatornák kiemelt műsoraiban láthattunk. A TV2-n jelenleg is futó Farm VIP új évadának első részében például Schmuck Andornak a kerti hintaágyon kellett lepihennie, mert nem tudott aludni Jolly és Barbie vad aktusa miatt.

Az RTL Klub pedig már a legnézettebb sorozatukba, A mi kis falunkba is beleépíti saját szexuális túlfűtöttségüket. A 6. évad következő részében - ami várhatóan tavasszal fog képernyőre kerülni - az egyik szereplő meztelen felsőtesttel fog napozni az egyik jelenetben, amit már az epizód előzetesében is büszkén mutogattak. Mindez azért vicces, mert előtte nem sokkal éppen portálunknak próbálták bizonygatni, hogy

„A mi kis falunkban nem volt, és nem is lesz mellvillantás”.

Egy szó mint száz, ha az említett epizód sem fog kapni megfelelő korhatár-besorolást, hamarosan újabb büntetést perkálhat ki a csatorna.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás