promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Emberi hússal táplálkozó növényt fejlesztett ki egy tudóscsoport, amit a 2022-ben érkező magyar animációs sci-fiben láthatunk majd
Borítókép:  muanyagegbolt.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Amikor a Földön teljesen kipusztul a növény-, és állatvilág, egy emberi hússal táplálkozó növény fogja megoldani a túlnépesedést. Legalábbis erre enged következtetni a Műanyag égbolt című magyar animációs sci-fi történetének rövid leírása, ami 2022-ben érkezik a mozikba.

2022-ben mutatják be a Műanyag égbolt című, disztópikus jövőben játszódó, egész estés, Budapesten játszódó animációs magyar sci-fit, amelynek gyártási fázisa utolsó szakaszába érkezett - közölték a film szervezői pénteken.

A Nagy-Britanniában végzett, nemzetközi fesztiválokon többszörösen díjazott magyar rendezőpáros, Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta mintegy százfős nemzetközi csapattal több mint hat éve dolgozik a film előkészítésén és gyártásán. Az egész estés animáció a rotoszkóp-technika modern változatával készül, ami azt jelenti, hogy a jeleneteket színészekkel vették fel, a gyártási folyamat során aztán minden egyes képkocát átrajzolnak, a hátteret pedig 3D-ben animálják hozzá.

A napokban zajlott a Műanyag égbolt utószinkron felvétele a Mafilm Audio stúdiójában, ahol többek között a Katona József Színház színésze, Keresztes Tamás, valamint Szamosi Zsófia dialógusait rögzítették. A további szerepekben látható lesz Hegedűs D. Géza, Schell Judit, Znamenák István, Nagy Zsolt, Patkós Márton és Olasz Renátó.

„Mi a történethez mindig azt a vizualitást keressük, ami a leginkább beszippantja a nézőt. A technika, amit választottunk, a nagyjátékfilmekben megszokott színészi játékon alapul, amihez az animációs médiumot hívtuk segítségül, hogy az átrajzolt színészek és a disztópikus környezet egy izgalmas és egységes képi világban egyesüljön"

- fogalmazott Szabó Sarolta és Bánóczki Tibor.

A Műanyag égbolt 2,4 millió eurós (mintegy 872 millió forint) költségvetésből készül. A film megvalósulását támogatja a Nemzeti Filmintézet, a Szlovák Audiovizuális Alap, és hosszú idő óta ez az első közép-kelet-európai koprodukció, amely elnyerte az Európa Tanács Eurimages támogatását is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás