promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet szörnyű jóslatot kapott - a 600 éve halott lélek csak nagyon ritkán tűnik fel a palotában. Hogyan értelmezik a megjelenését a legendák?
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy legenda, amelyben sokan hisznek.

Korábban már több cikkben is bemutattuk II. Erzsébet kastélyait, amelyek közül többhöz is félelmetes szellemhistóriák kapcsolódnak. Az egyik ilyen kastély II. Erzsébet egyik kedvenc rezidenciája a Windsori kastély, amely egy rekordot is magáénak tudhat,

ez a világ legnagyobb, mai napig lakott kastélya.

Szinte hihetetlen, de a félelmetes kastély alapjait még a 11. században rakták le Hódító Vilmos regnálása alatt, és így több mint 900 éve folyamatosan bővítgetik. Az évszázadok alatt volt börtön is több ízben, manapság azonban fontos diplomáciai funkciója is van, korábban itt látta vendégül őfelsége a világ gazdasági csúcsvezetőit, többek között Bill Gates-t is.

II. Erzsébet többször is nyilatkozott már a szellemekkel kapcsolatban, többször is megerősítette, hogy húgával I. Erzsébet uralkodó szellemét látták az ódon falak között bolyongani.

A Blikk a kastéllyal kapcsolatban több szellemhistóriát is felidézett, ezek közül a legérdekesebb az, amelyhez kapcsolódik egy legenda is, amely meglehetősen rímel a Meghan Markel és Harry herceg "kitálalása" utáni botrányokra.

A legenda ugyanis úgy szól, hogy II. Richárd vadásza, Herne akkor bukkan fel Windsor kertjeiben, ha a monarchiát és a családot veszély fenyegeti. És nemrégiben látni vélték. Herne alakja amúgy a múlt ködébe vész, sokan inkább mitikus alaknak tartják, így több forrás nem is tudja eldönteni pontosan, hogy II. Richárdhoz vagy III. Richárdhoz kötődik-e.

Nagy-Britanniában még olyan listát is vezetnek, hogy hol található a legtöbb szellem, a Windsori kastély az előkelő harmadik helyen szerepel a listán, a Tower és a British Museum után.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás