promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér Róbert elmondta a véleményét a Netflix leghíresebb sorozatáról
Borítókép:  Netflix
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Squid Game még a kritikust is a képernyő elé tudta szegezni.

A Netflix új koreai sikersorozata, a Squid Game még szeptember 17-én debütált, és a streamingszolgáltató nyilvánosságra hozta, hogy 25 nap alatt 111 millióan látták, vagy néztek bele. Ez a szám mára nyilván jóval magasabb, mert a népszerűsége miatt rengetegen adnak neki egy esélyt.

A szolgáltató azt is mérte, hogy anyagi szempontból megérte nekik a dolog, mert a becslések szerint eddig 891,1 millió dollárt termelt a vállalatnak a széria.

A Squid Game (a magyar címe „Nyerd meg az életed”, de így elég kevesen emlegetik) 21,4 millió dollárból készült, szóval többszörösen visszahozta az árát. A Netflixnek természetesen az is fontos, hogy újabb közönségkedvenc sorozattal bővült a kínálatuk, amire mindenki kíváncsi.

A Nyerd meg az életed cikkünk írásakor 8,2 csillagon áll IMDb-n és már több mint 215 ezren szavaztak rá. Puzsér Róbert kedveli ezt a műfajt, és igyekezett is a sorozat mögé látni:

„A Nyerd meg az életed című sorozat a tőkés rendszer emberi externáliáiról, az uzsorások, bankok és uzsorás bankok hitelcsapdájában vergődő tömegek kiszolgáltatottságáról és kilátástalanságáról gyártott, elsöprő erejű szociodráma. Nem idealizálja a szegényeket, hanem híven ábrázolja a maguk felelősségét a sorsuk alakulásában – s a szerencsétlenül járt kisemberek mellett megjelennek a színen a szerencsejáték-függők, a spekulánsok és a bűnözők is, akik napról napra nyomorítják meg a környezetüket, úgyhogy nem is könnyű azonosulni velük. A cselekmény antihősök körül épül fel, hordoz egy keveset a Menekülő ember és Az éhezők viadala című film zsáneréből – a történet legtalálóbb vonása pedig az, hogy a nyomorgókon végrehajtott szórakoztató célú terrorhoz immár nem tartozik sem ideológia, mint a XX. század derekán, sem profitéhség, mint a XX. század végén – már csakis a kiszolgáltatottság, az erőszak és a perverz kíváncsiság öncélúsága hömpölyög, melynek sem értelme, sem célja nincs, csakúgy, mint magának a kapitalizmusnak”

- írta a kritikus.

Puzsér Róbert teljes eszmefuttatását a lenti posztban találjátok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás