promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fantáziavilágokba kalauzolnak el minket a Peter's pan klipjei
Borítókép:  Content More
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Pál Péter vezette Peter’s pan együttes 2021-ben összeállt formáció. A popzene határait feszegető modern hangzásvilága, lírai szövegei, egyedi hangszerelése és a Pál testvérek kiművelt hangja miatt kitűnik a feltörekvő tehetségek közül. Legújabb videóklipje, a Csitítgató a markáns, fülbemászó zenei összmunkán túl képi világában is nagyot vállal: 3D animációs figurákként jelennek meg benne a zenekar hősei.

Klasszikus zenei hangszerek, népköltészeti, trap, jazz elemek és zenei motívumok keverednek jelenünk kevert gépzenéjével, képi világával és kortárs költészetével: ez a Peter’s pan. Pál Péter feltörekvő tehetség zenekara második klipjének premierjével indította az őszt, melynek hangszerelésében Baruts Bence, a zenekar gitárosa, és Biksi Gábor, zenei producer vállalt oroszlánrészt.

Az eső elmosta a forgatást, hát más megoldást választott a csapat

Egy klasszikus élőszereplős klipnek indult a Csitítgató: kész forgatókönyv és a nehezen egyeztetett időpontok ellenére a szabadtéri forgatás napja eldőlt. Előtte estén azonban kiderült, hogy másnap esni fog, nem lehet megtartani a forgatást. A klip operatőre és vágója, Turáni Gergely rukkolt elő az ötlettel, hogy ha nem lehet megoldani a forgatást, oldják meg más módon, hogy a szentendrei belvárosban játszódó történet megelevenedjen.

Pál Péter a munkálatok alatt szorosan együttműködött a folyamatokért felelős szakemberrel.

„Néhány forgatókönyvbeli átírás után elkezdődött a munka. Turáni Gergely, remek ötletéből kiindulva hamar el is készítette a Csitítgató animációs klipjét. Mint általában, most is igyekszünk eltérni a mindennapitól, úgy készíteni a klipeket, hogy azzal a néző egy személyes, autentikus Peter’s pan élményt kapjon. Minden egyes klipben egy külön kis világot igyekszünk létrehozni. Ritkán látni hasonló klipet, épp ezért nem kizárt, hogy lesz még animációs projektünk”

Turáni Gergely szentendrei lévén a városi közegbe álmodta meg az animált klip történetét. A valóság egy cifrább, fantáziabeli változatában a zenekar tagjai hagyományos mesebeli hősként tűnnek fel, kalandjuk során három személy egyengeti az útjukat. Az egész egy csavarokkal teli kaland, egy sztori, ami úgy áll össze, ha az ember végignézi.

Az animált szentendrei éjszaka csak a kezdet

A különféle zenei stílusjegyekkel keveredő popos hangzás műfaji határait fogja feszegetni a Peter’s pan a továbbiakban is. Legyen szó a jazzről, a népzenéről vagy a trapről, eklektikus, de könnyedén beazonosítható stílust képviselnek. A zenekar tapasztalt, szakmailag elismert zenészei sokféle hangszeren játszanak, ezek különleges elegye később is megjelenik majd az együttes dalaiban. A későbbiekben előfordulhat, hogy nagybőgő, handpan vagy épp ukulele színesíti majd a dalokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás