promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus, háromméteres embert találtak eltemetve? - Elképesztő történet egy zseniális vállalkozóról, aki fél füllel hallott valamit
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A vállalkozószelleme példás.

Óriásokról szinte az összes nép mitológiája mesél, a görögöknél például titánoknak is hívták a gigantikus méretű élőlényeket, amelyekhez hasonlóak a mi kultúrkörünk egyik szent könyvében, a Bibliában is előfordulnak. Az írás úgy szól róluk, mint olyan élőlények, akik együtt éltek az emberekkel az özönvíz előtt.

Sőt, még a magyar őstörténetben is előfordulnak óriások, a történelem előtti időkből, hiszen Ménrótot, Hunor és Magor apját óriásként is emlegetik a források. Minderről pedig egy krónikásunk, Kézai Simon számolt be.

Persze a 19. században már mindez csupán meének tűnt, mígnem 1856. október 16-án az Egyesült Államokban találtak egy több mint három méter magas óriást a föld alatt eltemetve, a brutális méretű "tetem" 1356 kilogramm súlyú volt. A test meg volt kövülve, és az elhintett sztori szerint véletlen találták kútásás közben.

Ez volt minden idők egyik legnagyobb átverése, amelyet alaposan benyalt a közvélemény.

George Hull dohánykereskedő találta ki, miután az egyik este vitát folytatott egy metodista lelkésszel, aki bigottul hitt ezen óriások létezésében. A zseniális vállalkozó azt gondolta, hogy akkor ő pénzt fog keresni az emberek buzgó hitéből. Vett egy óriási gipsztömböt, majd kifaragott belőle egy óriást, egy évre elásták, majd mintha óriási dolgot találtak volna, beszámoltak a felfedezésről.

Az emberek pedig özönlöttek a helyszínre, hogy megnézhessék az óriást, George Hull pedig komoly summát vágott zsebre, hiszen minden egyes megtekintést beárazta, 25 pennyért lehetett megnézni az érdekességet.

Hull később bevallotta az újságíróknak, hogy az egész csak átverés.

Ebben a videóban megnézhetitek a testet is, illetve az embereket is, akik rácsodálkoznak a fura látványra:

(via 24.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás