promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gáspár Kata itthon találkozott Chaplin unokájával
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A színésznő egyszerre hét szerepet alakít a Játékszín darabjában.

Nagy élményben lehetett része a 200 első randi sztárjának, Gáspár Katának, aki a napokban a színészóriás Charlie Chaplin unokájával találkozhatott Budapesten. Chaplin 1931-ben forgatta a Nagyvárosi fények című némafilmet, amelyet most a Játékszín tűzött műsorra.

Kata az előadásban dámát, kutyát, postást, rablót, rendőrt, rikkancsot és egy színes bőrű bokszolót alakít, van tehát elég dolga az egyszerre mulatságos és elgondolkodtató történetben. A darab díszelőadását Chaplin unokája is megtisztelte jelenlétével.

Aurélia Thierrée maga is színész és táncosnő, és azért francia állampolgár, mert az édesanyja, Victoria Chaplin (vagyis a nagy komédiás lánya) a francia színész Jean-Baptiste Thierrée felesége lett. Az ő frigyükből született meg Aurélia kerek 50 évvel ezelőtt.

A francia művésznő nemcsak a Nagyvárosi fények kedvéért érkezett Budapestre, hanem maga is fellépett az idei Madách Nemzetközi Színházi Találkozón. Mégpedig a Bells & Spells előadással, amelyet – hogy teljes legyen a kép – a 70 éves édesanyja rendezett. A két hölgy (vagyis Chaplin lánya és unokája) 18 éve dolgoznak együtt.

Aurélia nagymamája, Oona O'Neill 1942-ben ismerkedett meg Chaplinnel Los Angelesben, és a komikus a következő évben feleségül is vette a nála 36 évvel fiatalabb, mindössze 18 éves lányt. Aki a házasságuk idején mindvégig a háttérben maradt, igaz, nyolc gyermekük felnevelése elég munkát adott neki.

Egészen Chaplin haláláig, 1977-ig együtt maradtak. A következő évben aztán egy példátlanul szörnyű eseményt kellett átélnie: két munkanélküli szerelő ellopta a temetőből a mozicsillag koporsóját, és váltságdíjat követeltek érte. Az elkövetőket elfogták, és azok szerencsére nem nyúltak a holttesthez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás