promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Álarcos énekesben szándékosan szórják ki a legjobb versenyzőket?
Borítókép:  Sajtóklub
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mostanra az Álarcos énekes egy nézhetetlen és élvezhetetlen műsor lett, amiben az amatőr nyomozók csak ripacskodnak, de nem teljesítenek.

Mikor 2020. februárjában elindult az Álarcos énekes első évada, szinte azonnal hatalmas népszerűségre tett szert, és ezen az sem tudott változtatni, hogy nem sokkal később a TV2-n is elkezdődött a Nicsak, ki vagyok? - A rejtélyek színpada, ami minden szempontból az Álarcos énekes 'low-budget kiadása' volt.

Az RTL Klub produkciója akkora nézettséget hozott, hogy a csatorna még abban az évben műsorra tűzte a második szériát, ami ugyancsak elképesztő siker lett. Nem egyszer fordult elő, hogy egy-egy adás X-Faktor szintű számokat tudott produkálni, és bizony egyszer sem akadt kihívóra. Igaz, a második évadban is már kiveszett a műsor legfontosabb része, hogy azokat a versenyzőket juttassák előrébb a nyomozók, akik a legjobban tudnak rejtőzködni, hiszen senki sem vitathatja, hogy Puskás Peti volt az előző évad legjobb álarcos énekese. Mégis csak a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A nyomozók mentségére legyen mondva, hogy a stúdió közönsége dönti el egy-egy párbaj után, hogy melyik versenyző mehet tovább, de a nézők közül többen is nehezményezték, hogy egy olyan énekes nyerte meg a 2. évadot (Banán - Miller Dávid), akinek ugyan arany van a torkában, de gyakorlatilag már a legelső színpadra lépése után egyértelmű volt, hogy ki van a maszk mögött.

Ennek ellenére az előző évad mégis meg tudott maradni egy szórakoztató és látványos showműsornak, amit érdemes volt várni minden vasárnap este. Aztán a harmadik évadnál valami megváltozott.

Először is a nyomozócsapatot lecserélték: teljesen érthetetlen okokból behozták a magyar Jódli Királynőt, Szandit, akinek előtte köze nem volt az egész műsorhoz, viszont őstehetsége van ahhoz, hogy valahogy mindig magára vonja a központi figyelmet; Fluor Tomit, aki mindössze egyetlen adás erejéig volt képes versenyben maradni az előző évadban; Szabó Zsófit, hogy a Fluorral közösen megjátszott románcukkal legyen min állandóan csámcsogni a műsorban; és Nagy Ervin, aki egy igazi veteránnak számít már az Álarcos énekesben, és aki talán az egyetlen olyan nyomozó az új gárdában, akinek valóban helye van a páholyban.

Térjünk is vissza egy kicsit Szabó Zsófi és Fluor Tomi szerelmi ripacskodásra! Eleinte talán vicces volt, hogy Fluor ajándékokkal halmozta el a Reggeli csinos műsorvezetőjét, de a negyedik adásra már elcsépelt és unalmas lett, mint az egész műsor. Ha Fluornak voltak bármikor is komoly szándékai arra, hogy meghódítsa Zsófi szívét, mostanra már csak az Álarcos énekes egyik kötelező töltelékelemévé vált ez az udvarlás, amit már ők maguk sem tudnak élvezni.

De nem csak ez az egyetlen komoly hibája a harmadik évadnak. Ha jobban megnézzük egy-egy adásnak a játékidejét, és megvizsgáljuk, hogy abból mennyi idő megy el a nyomozók majomkodásaira és arcoskodásaira, és mennyi időt szentelhetünk a produkciókra, akkor azt kell mondanunk, hogy ez az első évad, amikor az álarcos énekesek háttérbe szorulnak a detektívek ripacskodásai miatt.

Arról nem is beszélve, hogy a 3. évad 4. adásában kiszórták az egyetlen olyan versenyzőt, aki komolyan vette a szerepét, és tényleg mindent beleadott, hogy rejtve maradjon a személyazonossága. Szulák Andrea már a legelső produkciójával ámulatba ejtette az embereket, és rögtön belopta magát a nézők szívébe. A Zombi jelmezbe bújt színész-énekesnő bravúrosan menetelt előre, ameddig tudott, és zseniálisan tévesztette meg a nyomozókat, akik az utolsó fellépése után sem tudták eldönteni róla, hogy férfi-e vagy nő.

Ennek ellenére mégis őt szórták ki, mondván, ő rá vannak tippjeik. Ha visszaemlékszünk az előző adásra, akkor a három veszélyzónás közül talán egyedül a Kaméleonnál volt a legnagyobb egyetértés abban, hogy Hujber Feri lehet a maszk mögött, mégsem őt leplezték le. Feltevődhet a kérdés, hogy mi ennek az oka?

A válasz egyszerű: mivel a nyomozók abszolút vakon voltak a Zombival kapcsolatban, könnyebb volt nekik kiselejtezni, mint tovább nyomozni utána. Ezzel pedig az amatőr nyomozógárda bravúrosan kiszórta az egyetlen olyan versenyzőt, aki mesteri módon tudott rejtőzni, minden produkciójával meglepetést tudott okozni, és könnyedén megnyerhette volna az évadot.

Hogy ez a műsor már rég nem az, amiért oly sokan megszerették még másfél évvel ezelőtt, mi sem bizonyítja jobban, mint Istenes Bence megfáradt megnyilvánulásai, amivel megpróbálja szórakoztatóvá tenni ezt az egészet, de igazán már ő sem élvezi ezt úgy, mint amikor elkezdte.

Nem csoda, hogy az Álarcos énekes már csak közepes nézettséggel fut az RTL Klubon, és a nézők többsége inkább a Sztárban sztár leszek!-et választja a TV2-n, hiszen itt már nem is a versenyzők a fontosak, hanem a show, és a végeláthatatlan marháskodás, amit az RTL Klub szórakoztatásnak nevez. Hogy hány rajongót tud megőrizni ez a műsor az évad végéig, azt nehéz megjósolni, de ha az RTL Klub még további évadokat tervez, akkor nem ártana elgondolkodniuk azon, hogy visszahozzák mindazt, ami az Álarcos énekest népszerűvé és szerethetővé tette.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás