promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet 7 meghökkentő titka - soha többé nem tudsz majd ugyanúgy ránézni a királynőre a cikk olvasása után
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Biztos, hogy ezek közül a legtöbbről még sehol nem olvastál.

A brit és a nemzetközi sajtó II. Erzsébet kapcsán általában azokkal a hírekkel van tele, amikor Meghan Markle és Harry herceg és közte éppen valamilyen új ügyből kifolyólag megint viszály támad. Az elmúlt időszakban a botrányok mellett kevés olyan esemény történt, amikor a család újra együtt lett volna, mint régen. Két kivétel mégis történt, Fülöp herceg temetése és Diana hercegnő szobrának avatása.

Közben a családról elkészült egy szatirikus hangvételű sorozat is, amelyet az HBO Max-on már meg is lehet nézni. A széria elsősorban Meghan Markle és Harry herceget parodizálja ki, de a család többi tagját is erőteljesen gúnyolja.

Az Express nevű bulvároldal most két lépéssel a viták mögé lépett, és egy cikkben összegyűjtött 7 olyan érdekes tényt II. Erzsébetről, amelyek sokak számára titokként hathatnak. Őfelsége például számos, számunkra bizarrnak tűnő dolog tulajdonosa is.

Kevesen tudják II. Erzsébetről, hogy az ő tulajdonában áll az összes bálna, tokhal, delfin és bukódelfin például, amelyek a brit vizekben úsznak. Ezt a jogot pedig egy 1324-es törvény garantálja számára.

Ráadásul a Temzén élő összes hattyú is a őfelsége tulajdona, az állatokat ötévente meg is számoljak.

II. Erzsébetnek saját ATM automatája van a Buckingham-palotában, így ha pénzt szeretne felvenni, csak egy másik szobába kell átmennie.

London leghíresebb parkja, Hyde park is tulajdonképpen az ő tulajdonában van.

A királynő rengeteg világrekorot tart, többek között ő nyitotta meg a legtöbb olimpiát, nevezetesen kettőt, a montrealit és a londonit is.

Egy teljes londoni utca, a Regent Street ingatlanjai a királynő tulajdonában vannak. Pontosabban szólva egy alap részei, amelyből a nyereség egy részét a királynőnek utalják.

Korábban már írtunk róla, hogy ő az egyetlen a világon, akinek a vezetéshez nem kell jogosítvány. Nos, a királynőnek útlevele sincsen, így e nélkül utazhat.

Persze ezeken kívül is még rengeteg érdekesség akad a családdal kapcsolatban:

(Forrás: Express, Velvet, Noizz)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás