promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Neill Blomkamp szerint Ridley Scott biztos azért mondta le az Alien 5-öt, mert látta Blomkamp Chappie-jét
Borítókép:  Chappie/Youtube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Neill Blomkamp rendező azzal viccelődik, hogy a 2015-ös Chappie elrettentette Ridley Scottot attól, hogy elkészítse az Alien 5. filmjét - írja a theGeek. 

 

A 2009-es bemutatkozó filmjéért, a District 9-ért a legjobb filmnek járó Oscar-jelölést kapta, majd a Matt Damon által vezetett Elysiumot követően 2013-ban Blomkamp lett Hollywood elsőszámú sci-fi blockbustere. Egy időben több nagy horderejű saját alkotás is a keze alá került, köztük a Robocop reboot, egy élőszereplős Halo adaptáció, sőt, Ridley Scott még az Alien-franchise következő részének rendezésére is kiszemelte.

James Cameron Aliens (1986) című remekművét követően az Alien-franchise iránti érdeklődése az évtizedek során fokozatosan csökkent. Csak Scott előzményfilmje, a Prometheus (2012) után kezdett újjáéledni a franchise. 2015 februárjában jelentették be, hogy Blomkamp fogja irányítani az 1997 óta első közvetlen Alien-folytatást. Egy hónappal később került a mozikba Blomkamp kritikusok által kifogásolt Chappie című filmje, Sigourney Weaver, Hugh Jackman és Dev Patel főszereplésével. Az Alien 5-öt aztán a következő októberben hirtelen törölték.

A The Guardiannek a Demonic című új horrorfilmjéről beszélve, amelyet Blomkamp a világjárvány idején írt és forgatott, a rendezőt a törölt Alien-projektről kérdezték. Blomkamp azzal viccelődött, hogy a Chappie lehetett az, ami visszatartotta Scottot az Alien 5 elkészítésétől. 

"Lehetséges, hogy Ridley megnézte a Chappie-t, és azt gondolta, hogy ez a fickó nem tudja megcsinálni az Alient, úgyhogy haladjunk, nincs itt semmiféle látnivaló"

- mondta Blomkamp mosolyogva.

Bár a Blomkamp-féle Alien 5-tel kapcsolatos pletykák és koncepciórajzok továbbra is felbukkannak, a rendező ragaszkodik ahhoz, hogy a projekt halott. Miután azóta nem beszélt Scott-tal, Blomkamp azzal folytatta, hogy miután két évig dolgozott az Alien 5-ön, nem fog belekeveredni semmilyen befutott IP-be. Blomkamp azt is elárulta, hogy Weaver imádta az ötödik Alien-filmre vonatkozó ötletét, és rosszul érezte magát, hogy soha nem kapta meg újra ikonikus szerepét. Az Alien 3 (1992) és az Alien Resurrection (1997) eseményeit figyelmen kívül hagyva, az Alien 5 az Aliens után folytatta volna a Weaver által alakított Ripley és pótlólagos lánya, Newt visszatérésével.

Annak ellenére, hogy Blomkamp viccelődött vele, valószínűleg tényleg a Chappie sikertelensége miatt döntött úgy Scott és a stúdió, hogy nem ő éleszti újra az Alien-franchise-t. Ahogyan Colin Trevorrow (IX. epizód) vagy Phil Lord és Christopher Miller (Solo: Egy Star Wars-történet) esetében is történt, hogy kirúgták őket a Star Wars-projektekből, a nagy stúdiók gyakran rosszhiszeműség miatt engedik el a filmeseket. Őszintén szólva kár, hogy Scott és a 20th Century Fox nem állt Blomkamp elképzelése mögé az Alien 5 esetében, amelyről biztosította, hogy "az, amit a közönség akart". Ripley és Newt visszatérése ettől függetlenül eladta volna a jegyeket. Blomkamp nemrég bejelentette, hogy dolgozik a District 10 forgatókönyvén, amit a rajongók már több mint egy évtizede várnak.

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás