promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felkészült a halálra Selma Blair - így néz ki most a Kegyetlen játékok naívája
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Valószínűleg kevés ember van, aki ne ismerni Selma Blairt, hiszen olyan nagysikerű filmekben játszott mint a Kegyetlen Játékok, a Dr. Szöszi, Az édes kis semmiség vagy a Pokolfajzat. Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy komoly betegséggel küzd, többek között ennek is köszönhető, hogy így megváltozott.

1990-ben indult karrierje, ám igazán '99-ben robbant be a köztudatba, amikor szerepet kapott Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe és Resse Witherspoon oldalán a Kegyetlen Játékok című thrillerben. Filmes karrierje szárnyra kapott, hiszen a 2000-es évek elején jöttek azok a sikerfilmek, mint a Dr. Szöszi, Az édes kis semmiség vagy a Pokolfajzat, amelyekből a legtöbben ismerik a gyönyörű színésznőt. De Blair vendégszerepet kapott a a Jóbarátokban és a Nyugi, Charlieban is.

Majd néhány éve jött a sokkoló hír, hogy gyógyíthatatlan betegségben, szklerózis multiplexben szenved. Ez egy olyan gyulladásos autoimun betegség, amely a központi idegrendszert támadja meg,

A most 49 éves színésznő számos gyógykezelésen, kemoterápián van túl, utolsó esélye pedig az őssejtbeültetés, amelyen a közelmúltban esett át. Selma, akinek az orvosai azt mondták készüljön fel a halálra, a kezelés után azt mondta

„kifogytak a lehetőségek, az őssejt-transzplantáció az, ami segít nekem, ha bármi is lesz.

A folyamatos küzdelem ellenére Selma Blair filmet készít betegségéről, pont azért, hogy akik hasonlóan küzdenek erőt adjon nekik, akik pedig külső megfigyelők, megértsék. A tervek szerint az ősszel bemutatásra kerülő alkotásban nem csak azt mutatja meg hogyan lehet élni ezzel a betegséggel, mik az ember erősségei és gyengeségei, de a legbensőbb szférájába is betekintést enged.

Forrás: Profimedia

A sztár szerint ez az első igazi főszerepe és mint mondta,

„řemélem, hogy annak akinek szüksége van rá, az én kis életem reményt és nevetést fog adni”

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás