promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Paul Atreides helyett más lesz a Dűne főszereplője a második filmben
Borítókép:  Free Wallpaper
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Két Dűne-film készül az első könyv alapján, de "Muad'Dib" (Paul Atreides) csak az elsőnek lesz a főszereplője. A rendező elmondta, hogy a folytatás Zendaya karakterére, Chanira fog koncentrálni.

Denis Villeneuve régóta várt sci-fi saga, a Dűne még nem került a mozikba, de már most részleteket árul el a folytatásból, amely a rendező szerint Zendaya karakterére, Chanira helyezi majd a hangsúlyt - olvashatjuk a theGeek oldalán.

Az olasz Il Venerdì di Repubblica magazinnak nyilatkozva Villeneuve elmondta:

"Alig várom, hogy leforgassam a Dűne második részét, hogy újra együtt lehessenek (Timothée Chalamet és Zendaya), tudva, hogy a következő fejezetben Zendaya lesz a történet főszereplője".

Chani a birodalmi planetológus Liet-Kynes és fremen felesége, Faroula lánya (a fremenek olyan emberek, akik a zord sivatagi Arrakis bolygót tekintik otthonuknak). Chalamet karakterének, Paulnak az ágyasa, de emellett erős és képzett harcos, aki jól ismeri a "fűszer", az univerzum legértékesebb anyagának használatát. Mindennek (remélhetőleg) akkor lesz értelme, amikor 2021. október 22-én ténylegesen megnézhetjük a filmet.

Villeneuve korábban azt mondta, hogy a Dűne története túl bonyolult ahhoz, hogy egyetlen filmben elmeséljék:

"Nem egyeznék bele, hogy egyetlen filmmel elkészítsem a könyv adaptációját. A világ túlságosan összetett. Ez egy olyan világ, amely a részletekben nyeri el az erejét".

- hangsúlyozta a francia rendező, majd hozzátette:

"Ez egy olyan könyv, amely politikával, vallással, ökológiával, spiritualitással foglalkozik - és rengeteg szereplővel. Azt hiszem, ezért olyan nehéz. Őszintén szólva, messze ez a legnehezebb dolog, amit valaha csináltam."

A film második előzetese a múlt hónapban került a mozikba, amely intenzív akciójeleneteket tartalmazott óriásférgekkel, de közelebbről megismerhettük Paul és Chani titokzatos kapcsolatát is. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás