promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Johnny Depp szerint Hollywood bojkottálja őt, de elmondta, hogy szerinte kik az ő igazi "munkaadói"
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Johnny Depp beszélt a hollywoodi bojkottjáról, és arról, hogy nem örül annak, hogy az MGM látszólag eltemette legújabb filmje, a Minamata megjelenését.

Johnny Depp legújabb interjúban, amelyben legújabb filmjét, a Minamata-t népszerűsítette, végre kitért a hollywoodi "bojkottjára" - olvashatjuk a theGeek oldalán. Az Andrew Levitas által rendezett Minamata főszerepében Depp Eugene Smith fotóriportert alakítja. A film a japán Kumamoto város Minamata lakosainak valós higanymérgezésén alapul, és a film készítői azt remélték, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy az esetnek milyen szörnyű hatásai vannak a mai napig az emberekre.

A Minamata nemrég került a mozikba az Egyesült Királyságban, de arról még nincs hír, hogy az Egyesült Államokban mikor kerül a mozikba. Nemrég Levitas egy levélben, amely eljutott a sajtóhoz, az MGM-et szidta, azzal vádolva a stúdiót, hogy Depp folyamatos jogi problémái miatt "eltemette" a filmet. Az MGM azóta kijelentette, hogy a Minamata egy meghatározatlan jövőbeli időpontban kerül az Egyesült Államokban bemutatásra, és nem kívánt közvetlenül nyilatkozni arról, hogy Depp érintettsége lassítja-e a dolgokat.

A Sunday Timesnak adott új interjújában Depp a Minamata-ügyről szólva megerősítette, amit Levitas mondott arról, hogy az MGM hátráltatja a filmet. A maga részéről ez eléggé felzaklatta, mivel Depp és a film készítői közvetlenül a Minamata áldozataival beszéltek, biztosítva őket, hogy őszintén és tisztelettel mesélik el a történetüket. Depp azt is állítja, hogy az MGM-nek tiszteletben kell tartania ezeket az embereket azzal, hogy a filmet is kiadja, ahogyan azt az interjúban kifejtette:

"Ezeknek az embereknek a szemébe néztünk, és megígértük, hogy nem verjük át őket. Hogy a film tiszteletteljes lesz. Úgy gondolom, hogy mi betartottuk az alku ránk eső részét, de azoknak, akik később jöttek, szintén be kell tartaniuk a sajátjukat. Vannak filmek, amelyek megérintik az embereket. És ez érinti a minamataiakat és azokat az embereket, akik hasonló dolgokat élnek át. És bármiért... Hollywood bojkottja miatt? Egy ember, egy színész egy kellemetlen és zűrös helyzetben, az elmúlt évek során? De tudod, haladok afelé, ahová el kell jutnom, hogy mindez... Hogy fényt derítsek a dolgokra."

Depp megjegyzései visszhangozzák azt, amit Levitas korábban mondott, hangsúlyozva, hogy a Minamata története sokkal fontosabb, mint az, hogy mi történik egy színész magánéletében. Ezzel természetesen a nagy nyilvánosságot kapott jogi csatájára utal, amelyet volt feleségével, az Aquaman színésznőjével, Amber Hearddel folytatott, aki azt állította, hogy Depp fizikailag bántalmazta őt. Depp kitart amellett, hogy ártatlan, és az ügyvédjei által azóta nyilvánosságra hozott bizonyítékok nagyrészt az ő javára billentették a közvéleményt.

Johnny Depp elvesztette a rágalmazási pert egy brit bulvárlap ellen, amely Heard állításai alapján "feleségverőnek" nevezte őt egy cikkben. Ez azt eredményezte, hogy a színész elvesztette Grindelwald szerepét a Fantasztikus állatok 3-ban, ami komoly csapást jelentett a karrierjére. Újabb csapás érte, amikor idén márciusban elutasították a fellebbezését. Ettől függetlenül az Egyesült Államokban rágalmazási pert folytat Heard ellen, amelyet 2022 áprilisában fognak tárgyalni.

Mindeközben Depp számára nem volt minden rossz, hiszen a Dior folytatta vele a kapcsolatot. A San Sebastián-i filmfesztiválon pedig átveheti a Donostia-díjat, a rendezvény legmagasabb kitüntetését. Bár egyesek kritizálták ezt a döntést, a fesztivál szervezői azt mondták, hogy kiállnak Depp mellett, mivel soha nem vádolták meg és nem is ítélték el a Heard által felhozott vádak miatt. Az idő majd eldönti, hogy az MGM hogyan fogja a Minamata-t az Egyesült Államokban bemutatni, de az mindenképpen igaz, hogy a film marketingje komoly hiányosságok mutatkoztak az országban.

Forrás: theGeek

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás