promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végtelen történet: kivarrt, szálkás karatés lett a jóképű gyerekszínészből
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Noah Hathaway élete legjobb és legrosszabb élményeként tartja számon a mozifilmet.

Nagyon kell erőlködnie annak, aki az idén 50 éves Noah Hathaway fizimiskájában megpróbálja felismerni a Végtelen történet című mozisiker gyermek főhősének vonásait. Igaz, eltelt közel négy évtized, és az akkor alig 13 éves fiú érett férfivá cseperedett.

A német Michael Ende azonos című regényéből készített Végtelen történetet nagyjából 25 millió dollárból forgatták, és a bemutatása évében, 1984-ben 100 millió dollárt hozott a konyhára.

Fotó: Profimedia

A fantasy film sikerében hatalmas szerepet játszott a popsztár Limahl által énekelt főcímdal, no meg a főszereplő Atréyut (magyarul: Atráskót) játszó Noah Hathaway, aki nem mellesleg a videóklipben is feltűnik egy hófehér szerencsesárkány hátán repülve.

Az amerikai származású tinibálvány a film után nem tűnt el a mozivászonról és a televízióból, de ezt a nagy sikerét később már nem tudta felülmúlni. Néha elmegy haknizni közönségtalálkozókra, ahol a rajongók alighanem döbbenten veszik tudomásul, hogy hajdani kedvencükből egy kivarrt, szálkás harcművész lett, aki alkalmanként menő choppereket is tervez.

„Egy jóképű, sportos fiút kerestem, aki kemény elszántsággal rendelkezik. A szerep megkívánta, hogy jól tudjon lovagolni, képes legyen repülni egy sárkány hátán, küzdje át magát egy mély mocsáron, sziklát másszon, és közben még félelmetes szörnyekkel is megküzdjön”

– indokolta meg a rendező Wolfgang Petersen, hogy miért esett éppen Noah-ra a választása. Aki aztán a forgatás közben több kisebb sérülést is összeszedett, de a nagyobb bajok szerencsére elkerülték.

A direktor egyébként maximalista volt, megkívánta, hogy egy jelenetet akár 40-szer is újraforgassanak. Így nem csoda, hogy a 3 hónaposra tervezett munka kereken egy évre húzódott el.

A Szomorúság Ingoványában játszódó két jelenet például (az egyikben Atréyu a lovát veszítette el, a másikban egy ősöreg teknőssel találkozott) kereken két hónapig készült. A gyerekszereplőnek pedig lényegében minden egyes nap derékig sárban kellett álldogálnia.

„Amikor a teknős rám tüsszentett, és leestem a fáról, az szuper volt, de minden más egyéb szörnyű”

– idézte fel a történteket Noah. Nem lehetett az sem kellemes, amikor (jóval a forgatás előtt) a lova megbokrosodott, és megpróbált átugrani egy kerítésen, miközben a tapasztalatlan fiú a hátán volt. A paripa ráesett, amitől a srác néhány csigolyája eltört. Két hónapig feküdt kórházban, és még ma is őriz néhány csavart a hátában.

„Ez a film életem legőrültebb élményei közé tartozik. Egyrészt valóságos csoda, másrészről viszont a legrosszabb dolgok egyike, ami valaha velem történt”

– összegezte a színész.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás