promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Billie Eilish tutira odáig van -  vegán lesz a Met-gála
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A jövő vegán ezt nagyon gyakran halljuk, a fenntarthatóság egyik nagy ellensége pedig a divatipar. Volt legalábbis eddig. A Met-gála szervezőinek a lépése ugyanis egy új kezdet alapköve lehet.

A környezet- és állatvédelem egyre nagyobb teret kap a nívós rendezvényeken is, a Golden Globe, a Critics Choice Awards és az Oscar-gála után a divatvilág legnagyobb eseménye a Met-gála szervezői is úgy döntöttek, hogy fenntarthatósági okokból növényi alapú menüt kínálnak majd fel az eseményen.

Az állatmentes menüt pedig 10 világhírű séf készíti majd el. Az ételmágusok a vegán menüt azzal indokolták, hogy

szeretnék megmutatni, hogy növényi alapanyagokból is milyen fantasztikus ételek készíthetők és nem titkolt céljuk az sem, hogy egyre többeket bírjanak rá, hogy a jövő étele növényi alapú legyen.

Hogy a konkrét ételsor milyen ételeket tartalmat azt egyelőre nem tudni, bár ha minden igaz hamarosan ízelítőt kapunk abból, hogy a választott séfek milyen stílust és recepteket képviselnek

Billie Eilish, aki a rendezvény háziasszonya lesz, biztos, hogy nagyon örül, az énekesnő ugyanis évek óta vegánként él és ezt gyakran meg is osztja 90 millióhoz közelítő rajongótáborával.

Sajnos a divatiparral együtt jár a mindenféle szőrbe és bőr használata, ám most nincs kizárva, hogy a törekvés révén ellenőrizni fogják, hogy a résztvevők mit viselnek, sőt egyenes megtiltják, hogy a tervezők állatokból készült anyagokat használjanak.

A Met-gálát általában minden év május első hétfőjén tartják meg, ám a koronavírus itt is közbeszólt és a divatipar színe java szeptember 13-án gyűlik össze, hogy a művészet ezen ágát ünnepelje. Az idei esemény témája az In America: A divat lexikonja nevet kapta, és az amerikai függetlenségről szól.

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás