promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az eredeti Space Jam rendezője keményen nekiment a Space Jam: Új kezdetnek
Borítókép:  LeBron James a Space Jam: Új kezdet című filmben / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az 1996-os Space Jam rendezője pontosan tudja, hogy miért nem működik a nemrég bemutatott, és szinte mindenki által lehúzott Space Jam: Új kezdet.

A legendás reklám- és videókliprendező, Joe Pytka 25 évvel ezelőtt hatalmas lehetőséget kapott, mikor elkészíthette Michael Jordan és a Bolondos dallamok őrült karaktereinek főszereplésével a Space Jam – Zűr az űrben című, gyermekeknek szánt látványfilmet. Az alkotás hatalmas siker lett, nemrég pedig bemutatásra került a modern változat is Space Jam: Új kezdet címmel, amiben LeBron James váltotta az ikonikus kosarast – de a film hatalmas csalódást okozott a rajongóknak, a kritikusok pedig darabokra szedték.

Joe Pytka nem rejtette véka alá a véleményét a Space Jam: Új kezdettel kapcsolatban, és elárulta, hogy szerinte miért nem működött sokak számára LeBron James anyagilag egészen sikeresnek tűnő, de univerzálisan lehúzott alkotása.

„Három olyan emberrel dolgoztam együtt, akiknek megvan az a varázslatos képességük, hogy mindig hatással vannak másokra; meglátják őket, és felvillan egy fény: Michael Jordan, Michael Jackson és Madonna. Mindhárman rendelkeznek azzal az adottsággal, hogy az emberek rögtön hozzájuk kapcsolódnak anélkül, hogy bármit is tudnának róluk. Senki más nem rendelkezik ezzel. LeBron egy fantasztikus kosaras, benne van minden idők 20 legjobbja között. De ő nem Michael. [...] A Space Jam az Michael Jordan. Tök mindegy, mennyire akar jó játékos lenni LeBron – márpedig jó játékos –, ő nem Michael Jordan. Sosem lesz még egy Michael Jordan”

nyilatkozta Joe Pytka.

Abban igaza lehet az elismert rendezőnek, hogy Michael Jordan 1996-os globális ismertségéhez nem sokan tudnak manapság felérni, hiszen akármennyire is remek kosaras LeBron James, ő egyáltalán nem akkora ikon. Ettől függetlenül nem túl korrekt csupán őt hibáztatni azért, mert ilyen pocsék lett a Space Jam: Új kezdet, mivel rengeteg sebből vérzik az alkotás – ami családi kalandfilm helyett inkább egy hosszú, kellemetlen Warner Bros. reklámnak tűnik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás