promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dobó Kata Disney-szerű fantasy filmet rendezett - Itt az első előzetes!
Borítókép:  Dobó Kata/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyar fantasy filmek eddig elég ritkán készültek, igaz, az elmúlt pár évben azért akadtak ígéretes próbálkozások ebben a műfajban.

Most Dobó Kata döntött úgy, hogy egy fantasy filmet rendez a 2019-es Kölcsönlakás után rendezőtársával, Gulyás Budával. A pályáját színésznőként kezdő Dobó Kata – aki A miniszter félrelép című filmmel, és annak kitakart mellű plakátjával, majd Andy Vajnával lévő kapcsolatával várt híressé – egy Disney-stílusú fantasy alkotással próbálja meghódítani a nagyérdeműt.

Az El a kezekkel a papámtól! főszereplő kislányának egy gonosz mostohával kell harcolnia, és egy bolondos, kalapos karakter siet a segítségére. A Disney-történetek elemeire építő fantasy képi világában Wes Anderson meseszerű filmjeit idézi. A film december 2-án debütál a mozikban, és megérkezett hozzá az első előzetes is.

A fantasy forgatókönyvét Lakner Artúr 1933-as regénye, az Édes mostoha alapján írta Horváth András Dezső, aki a Wellhello együttes #Sohavégetnemérős című filmjének a forgatókönyvén is dolgozott. A sztori szerint Dorka (Marczinka Bori) egy eleven, cserfes kislány, akinek élete szomorú egyhangúságban telik özvegy édesapja, András (Bokor Barna) mellett. Egy napon viszont András közli, hogy megházasodik, és elveszi a gonosz mostohát (Pálmai Anna). Az élénk fantáziájú kislány hétköznapjai innentől megváltoznak, kalandjai során új barátokra lel, s megismeri a varázslat erejét.

Dobó Kata második filmjéről azt állítja, hogy "a benne élő gyermek készített egy filmet egy gyerekben élő felnőttről".

"Biztosan mondhatom, hogy nem csak én voltam ezzel így, hanem a többszáz stábtag is, akik együtt lüktettek a produkcióval. Mindenkinek volt legalább egy olyan pillanata, amikor ő volt a legfontosabb a filmkészítés során. Dorka, a főszereplőnk a történetünkben sokszor olyan helyzetekbe kerül, amelyekben bájjal, de határozottsággal áll helyt, mint egy érett felnőtt. A romantikus, humoros, de mégis elgondolkodtató történet, úgy gondolom, hogy a család minden tagjának tartogat mondanivalót.”

A filmről egyébként már részletesen is írtunk, most az első előzetest nézhetitek meg belőle:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás