promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dave Bautista szerint ő egy „született Klingon” a Star Trekben
Borítókép:  Dave Bautista/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Dave Bautista szívesen visszatérne még a világűrbe, ám A galaxis őrzői csapata helyett inkább a Star Trek univerzumában szerepelne.

Bautista profi pankrátorként kezdte szórakoztatóipari karrierjét, mielőtt átnyergelt volna a filmekre. A legnagyobb áttörést a filmvilágban akkor érte el, amikor James Gunn A galaxis őrzői című Marvel-filmjében a szuperhős Draxot, a Pusztítót alakította.

Mindenki imádta Bautistát Draxként a Galaxis őrzőiben és az azt követő A galaxis őrzői vol. 2.-ben, de a színész nem elégedett meg azzal, hogy csak az MCU nagy, szürke idegen fickójaként ismerjék. Bautista a Blade Runner 2049-ben Sapper Morton szerepében megmutatta, hogy elgondolkodtató és komoly sci-fiben is tud szerepelni. Majd Kumail Nanjiani oldalán, a Stuber című haverfilmben mutatta meg vígjátéki képességeit. A My Spy című filmben pedig bebizonyította, hogy képes egy Arnold Schwarzenegger-szerű alakításra egy családbarát moziban. Bautista elkövetkezendő munkái még tovább bővítik a palettáját, hiszen a Dűnetől kezdve a Késelés 2-n át az Apple TV sorozatának 2. évadáig mindenben feltűnik majd. 

Bautista már bizonyította, hogy imád sci-fi filmekben szerepelni, így nem meglepő, hogy azt mondja:

"klingonnak születtem!"

De vajon van-e olyan Star Trek-projekt, amely lehetőséget adna a színésznek, hogy valóra váltsa klingon álmait? A klingonok természetesen fontos szerepet játszottak a Star Trek: Discovery című streaming sorozatban a múltban, de úgy tűnik, a sorozat elhagyta a háborús idegen fajt (és a klingonok kinézetének megváltoztatása miatt néhány Trek-rajongó iszonyúan kiakadt).

A Star Trek: Picard eközben a borgokra és a romulánokra koncentrált, a második évadban pedig a TNG népszerű karakterét, Q-t hozza be - a TNG híres klingonjának, Worfnak viszont nyoma sincs. Aztán ott van még a Star Trek: Strange New Worlds című tervezett throwback sorozat, amely klasszikus klingon akciót hozhat, mivel a Kirk előtti Enterprise kalandjait mutatja be.

Aztán persze ott van a Star Trek-franchise filmes oldala is. Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a Paramount tervez egy új Star Trek-filmet, és 2023. június 9-ét tűzte ki a projekt megjelenési dátumának. Azt nem tudni, hogy J.J. Abrams Trek-filmjeinek szereplői visszatérnek-e az új filmben. Azt sem tudni, hogy Quentin Tarantino Kirk-központú Star Trek-történeti ötleteiből lesz-e egyáltalán valami.

Talán amikor a Star Trek visszatérhet a mozivásznakra, szükség lesz valakire, aki klingont játszik. Ha ez a helyzet, Bautista készen áll arra, hogy bármilyen arcprotézist magára öltsön, és végre megélje álmát, hogy klingon harcos legyen. Kétségtelen, hogy Bautistának megvan a fizikuma ahhoz, hogy klingonná váljék, és nyilvánvaló, hogy a szenvedélye is megvan hozzá. De hogy lesz-e valaha is valami abból, hogy Bautista a Star Trekben játszik, azt még nem tudjuk.

(Screenrant)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás