promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szexuális zaklatás ügy miatt ült Bill Cosby, most elképesztő, de szabadon távozhat!
Borítókép:  Bill Cosby/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A 83 éves Cosby szerda délután kisétált a Pennsylvania állambeli Montgomery megyében található Phoenix állami büntetés-végrehajtási intézetből - írja az ABC News.

Cosby publicistája, Andrew Wyatt szerdán korábban az ABC Newsnak azt mondta, hogy Cosbyért megy a börtönbe. A philadelphiai ABC csatorna légi felvételei azt mutatták, amint Cosby a pennsylvaniai Elkins Parkban lévő villájánál kiszáll egy autóból, bordó pólóban és bő nadrágban. Egy békejelet villantott, miközben az emberek bekísérték a házába.

Cosby később kilépett otthonából, és a felhajtója végéhez sétált, ahol Wyatt és az ügyvédei mellett állt, miközben a sajtóhoz fordultak. Cosby mosolygott, amikor a riporterek megkérték, hogy reagáljon arra, hogy már nem ül börtönben, de nem volt hajlandó megszólalni.

"Amit ma láttunk, az igazságszolgáltatás volt, igazságszolgáltatás minden amerikai számára"

- mondta Wyatt.

A színész a Twitteren tett közzé egy nyilatkozatot, amelyben azt írta:

"Soha nem változtattam sem az álláspontomon, sem a történetemen. Mindig is fenntartottam az ártatlanságomat. Köszönöm minden rajongómnak, támogatómnak és barátomnak, akik mellettem álltak ezen a megpróbáltatáson keresztül. Külön köszönet a pennsylvaniai legfelsőbb bíróságnak, amiért fenntartotta a jogállamiságot".

Cosby egyik fellebbviteli ügyvédje, Jennifer Bonjean azt mondta, hogy ő és Cosby jogi csapatának többi tagja "izgatottan" várja, hogy hazatérjen.

"Három évet ült le egy igazságtalan büntetésből. Méltósággal, elvekkel tette ezt, miközben mentor volt a többi rab számára. Ő tényleg leülte az idejét. Az idő nem őt sújtotta."

- mondta Bonjean.

Cosbyt 2018 szeptemberében ítélték háromtól tíz évig terjedő állami börtönbüntetésre, amiért állítólag 2004-ben elkábította és szexuálisan bántalmazta Andrea Constandet, a Temple Egyetem egykori alkalmazottját. Cosby a büntetéséből körülbelül három évet ült le.

"A Bill Cosbyval kapcsolatos mai többségi döntés nemcsak kiábrándító, hanem aggasztó is, mivel elriaszthatja azokat, akik a büntető igazságszolgáltatási rendszerben keresnek igazságot szexuális erőszak miatt, attól, hogy feljelentést tegyenek vagy részt vegyenek a támadó elleni büntetőeljárásban, vagy arra kényszerítheti az áldozatot, hogy válasszon a büntetőjogi vagy a polgári peres eljárás benyújtása között"

- fogalmaztak Constand és ügyvédei közleményükben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás