promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült Quentin Tarantino ”valódi”, viccesen csengő neve - de ez még nem minden!
Borítókép:  Quentino Tarantino/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tarantino egy podcastban árulta el, ha újból kezdhetné a filmezést, nem a jelenlegi nevén tenné meg, hanem az eredeti nevén, ami nem más, mint Quentin Jerome Zastoupiln.

A rendező a családi nevét változtatta meg, ugyanis 18-19 éves korában úgy vélte, hogy jobban cseng egy olaszos név a filmiparban. Azt is elárulta, hogy a korábbi vezetéknevét mostohaapjától kapta.

„Amikor 18 vagy 19 éves korom körül felvettem a Tarantino nevet, egyszerűen azért történt, mert jól hangzott"
 

- mesélt erről a szóban forgó podcastben.

Van azonban az egész történetben egy újabb csavar! A Volt egyszer egy Hollywoodban rendezője ugyanis reflektált a családi nevére, és azt is elárulta, hogy míg valódi apját Tarantinónak hívták, addig mostohaapja volt Zastoupil. Magyarán: amikor a Tarantino nevet felvette, az végsősoron az igazi neve volt.

És akkor most jön a leghihetetlenebb szál a sztoriban: Tarantino azt állítja, hogy amikor megváltoztatta a nevét Tarantinóra, Tony Tarantino (ő egyébként egy színész volt) nevű valódi apjáról még nem is tudott! Magyarán: úgy változtatta meg erre a nevét, hogy nem is tudott róla, hogy amúgy tényleg ez az igazi neve. Ezt azért nehéz elhinni, de Tarantino tényleg ezt állította.

„Akkoriban még a Tarantino nevet sem ismertem igazán. Zastoupil voltam"

- mondta Marc Maron WTF podcastjében.

„Ez volt a nevem. Mindig is így ismertek. Így tanultam meg írni. Egyáltalán nem ismertem [az apámat]. Szóval amikor 18 vagy 19 éves korom körül felvettem a Tarantino nevet, egyszerűen azért, mert menőnek hangzott, olasz volt. A Quentin Tarantino menő névnek hangzott. Semmi köze nem volt hozzá. Semmi köze nem volt a családhoz."

- tette még hozzá a rendező.

Tarantino egyébként nemrég jelentette be, hogy most már biztosan a következő filmje lesz az utolsó.

És hogy milyen nevet választana most? Ha viszont most újrakezdhetné, akkor Quentin Jerome-ként ismerné meg világ - magyarán, már sem a Tarantino, sem a Zastoupil sem szimpatikus neki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás