promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megnyomorítják a színészeket egy-egy furcsa szerep kedvéért
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bőrirritációk, emésztési problémák, égési sérülések jelzik a jelmeztervezők útját.

A digitális filmtrükkök terjedése és minőségjavulása a színészek válláról is nagy terheket vesz le. Amíg ezek gyerekcipőben jártak, néhány szereplő számára kész rémálom volt a forgatás, bár ezeket a rossz élményeket sokan csak utólag merték bevallani.

Jennifer Lawrence például több alkalommal is játszotta Mystique-et az X-Men filmekben, és a karakter már egy kívülálló számára is borzasztónak tűnik. Mint a színésznő elárulta, a kezdeti időkben 8 órát vett igénybe az átvedlése.

Nemcsak a bonyolult sminkkel, bőrmintázattal és tűzvörös hajjal gyűlt meg a baja, de az egész testét beborító kék festékkel is. Ez rögtön az elején olyan negatív reakciókat, bőrirritációt váltott ki nála, hogy orvost kellett hívni a forgatásra. Onnantól kezdve testhez simuló ruházattal helyettesítették a festéket.

Benedict Cumberbatch sem volt elragadtatva attól, hogy a Sherlock Holmes-filmek forgatásán állandóan jól szabott öltönyökben kellett rohangálnia.

„A ruhám olyan szűk volt deréktájban, hogy nemcsak a légzés, de gyakran még az emésztés is gondot okozott”

– árulta el a jóképű színész. A hasonló ruhadarabokat egyébként a saját ruhatárából is száműznie kellett, már csak azért is, hogy a rajongók ne ismerjék fel azonnal az utcán. A Sherlock Holmeséhoz hasonló kabátját sajnálta a legjobban, amelyet ráadásul ajándékba kapott egy számára kedves személytől.

De akkor mit szóljon Anthony Daniels? Ő volt az a színész, aki a Star Wars-filmekben C-3PO alakját öltötte rendszeresen magára. Az aranyszínű protokolldroid (tolmácsrobot) „ruházata” 19 darabból állt, és kereken 2 órába telt felvenni. Ebben aztán se ülni, se mozogni nem lehetett normálisan, sőt egyszer egy hibás akkumulátor miatt majdnem elevenen megsült benne a színész.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás