promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt a Holdkórosok Oscar-díjas színésznője
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

89 éves korában elhunyt Olympia Dukakis, a Holdkórosok és a Nicsak, ki beszél-filmek sztárja. A hírt testvére, Apollo Dukakis erősítette meg a Varietynek.

Olympia Dukakis 1931-ben született a massachusettsi Lowellben. Már kiskorától kezdve szeretett volna színésznő lenni. Nagy vágya volt, hogy drámát tanulhasson az egyetemen. Görög származású szülei azonban ragaszkodtak hozzá, hogy gyakorlati oktatásban részesüljön, ezért a Bostoni Egyetemen kezdett fizikoterápiát tanulni. Az alapképzés megszerzése után egy kórházban dolgozott a nyugat-virginiai Marmet-ben, valamint a bostoni korházban. 

A hatvanas évektől tűnt fel először a filmvásznon, első mozis szerepében Dustin Hoffman anyját játszotta a John és Mary című filmben. A színésznő leginkább mellékszerepeket játszott, ám 1988-ban a Holdkórosok című romantikus vígjátékban nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazták. Később három Emmy-díjra is jelölték.

Az Acélmagnóliákban tehetős özvegyasszonyt, a Nicsak, ki beszél sorozatban nagymamát, az Özvegyek klubjában a címszereplők egyikét alakította. Feltűnt a Woody Allen rendezte Hatalmas Aphroditéban is.

Dukakis szombaton reggel, 89 éves korában hunyt el New York-i otthonában. A halál okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de családja közleményében megemlítésre került, hogy hónapok óta nem volt egészséges.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás