promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Horrorisztikus sérüléseket szenvedett a hollywoodi színésznő
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A sztár Kongóban kutatott majmok után, és egy balesetet követően 55 óra alatt jutott kórházba.

Afrika kellős közepén, a kongói dzsungelben barangolt nemrég Ashley Judd. A színésznő azonban nemcsak ott járt, de alaposan meg is járta, mert egy esést követően horrorisztikus lábsérüléseket szenvedett.

Ez most egyáltalán nem túlzás, az 53 éves sztár Instagramra kitett fotóin is jól látszik, milyen nagy volt a baj. Elég volt egyetlen rossz mozdulat, hogy hetekre mozgásképtelenné váljon. Judd egy kidőlt fában botlott meg, aztán végig kellett szenvednie egy 55 órás utat is a kórházig.

Fotók: instagram.com/ashley_judd

A színésznő azért utazott a Kongói Demokratikus Köztársaságba, hogy egy ritka emberszabású majomfaj, a bonobók után kutasson. A politikai aktivistaként is ismert Judd a balesetét követően sem feledkezett meg küldetéséről.

„Kérlek, csatlakozz, hogy segíthess. A bonobók is számítanak. És mindazon emberek, akik az ősi esőerdőkben élnek, és a többi 25,6 millió kongói, akik humanitárius segítségre szorulnak”

– tette közzé nem sokkal a csúnya sérülése után.

Judd akár a lábát is elveszíthette volna, de most már csak gyógyulófélben lévő hegek emlékeztetnek a riasztó esetre. A megbotlást követően 5 órán át kellett a földön feküdnie, mielőtt egyáltalán megmozdíthatták volna. Aztán 6 ember felváltva hurcolta egy hevenyészett hordágyon 3 órán keresztül, mire megfelelő szállítóeszközt találtak.

Előbb motorral egy kunyhóba vitték, ahonnan csak másnap került repülővel kórházba. Hosszabb felépülését követően aztán 22 órát kellett utaznia az Egyesült Államokba, ami szintén megviselte egy kicsit. Az USA-ban még egy 8 órás műtéten kellett túlesnie, hogy rendbe hozzák a törött csontokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás