promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Véget értek a fekete Amerika kapitány kalandjai
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az örökség továbbadása nem mindig egyszerű – különösen, ha ez az örökség Amerika kapitány csillagmintás pajzsa, és ez a pajzs az 1940-es évek szőke megmentőjéből a ma fekete hősévé válik.

Kari Skogland kanadai rendező szerint a Disney+-on futó, hat epizódos sorozat középpontjában a hősök jellemfejlődése állt. A széria a szuperhősi hivatástól visszavonuló Steve Rogers azon döntésének következményeit göngyölíti tovább, miszerint a Bosszúállók: Végjáték-ban átadja pajzsát a vonakodó Sam Wilsonnak (a Sólyomnak), aki Bucky Barnes-szal, vagyis a Tél Katonájával (Sebastian Stan) összeállva saját kalandokra indul, miközben mindketten olyan csontig hatoló kérdésekkel küzdenek meg,

mit jelent ma hősnek lenni? Főleg, ha Amerika kapitány öröksége mégsem olyan kristálytiszta, mint amilyennek képzelték.

Disney+ tévésorozata, A Sólyom és a Tél Katonája pénteken ért véget. A finálé előtt Skogland egy interjúban elmondta, hogy nagyon örül, mert nemcsak provokatívnak érzi alkotását, hanem azt érzi, hogy a nézők magukévá tudják tenni az sorozatot, ami számos gondolatot váltott ki belőlük. A rendező szerint ez volt amúgy is az alapvető cél: kicsit felbolygatni az állóvizet. Úgy érzi, ezt sikerült is megvalósítania, és emiatt rendkívül büszke.

„Úgy gondolom, hogy ez az évszázad legfontosabb műsora. Hoztunk egy fekete férfit, aki felvette ezt a pajzsot, és hogy mit jelent ez, és hogyan fog kinézni egy faji különbségekre kiélezett időszakban, ez egy igazán fontos feladat volt, hogy felfedezzük. Azt is meg akartam vizsgálni, mit jelent ma hősnek lenni. Amerika kapitány 80 évvel ezelőtt született, a második világháború idején, egy antifasiszta ötletként. Ez volt az emberek elképzelése arról, hogy mit is jelent katonának, harcosnak lenni. Ez volt a hős konstrukciója. [...] Be akartuk mutatni, mit jelent Amerika kapitánynak lenni manapság, amikor nehéz megítélni, mi a helyes és mi a helytelen, és az a gonosznak elkönyvelt srác mégsem tűnik gonosznak. Hogyan radikalizálódnak az emberek, és hogyan kezelheti ezt egy hős? Azt hiszem, sikerült rengeteg választ találnunk ezekre a kérdésekre.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás