promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gonosztevőként térhet vissza Jack Sparrow a Karib-tengerre?
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azt már lehet tudni, hogy A Karib-tenger kalózainak legújabb, hatodik részében Margot Robbie fog feltűnni főszereplőként, ugyanakkor számos kérdés van még a folytatás kapcsán. Ott van például az eredeti széria ikonikus antihősének, Jack Sparrow-nak a kérdése, akinek a szála teljesen elvarratlan maradt. Van rá esély, hogy Sparrow karaktere valaha visszatér a sorozatba?

A 2003-ban megjelent A Karib-tenger kalózai: A fekete gyöngy átka című film meglepetésszerű siker volt a mozikban. A szimpatikus szereplőknek, a lenyűgöző akciójeleneteknek és a szellemes forgatókönyvnek köszönhetően a filmnek egymagában sikerült felélesztenie a sokak által halottnak hitt kalózfilmek zsánerét.

A később franchise-zá bővült sorozat titkosfegyvere kétséget kizárólag Johnny Depp volt, akinek egyedi alakítása széleskörben elnyerte a közönség és a kritikusok tetszését is egyaránt.


Forrás: Profimedia

A Disney egyébként eleinte félt a Depp által alakított vad, részeges, homoszexuális jellegekkel felruházott Jack Sparrow karakterétől – ekkor még nem is sejtették, hogy később ez a karakter fogja megmenteni a folytatásokkal erőteljes lejtmenetnek induló sorozatot.

Johnny Depptől végül mégis megváltak a franchise alkotói, köszönhetően a színész körül egyre inkább elhatalmasodó botránynak, amely a volt feleségével, Amber Hearddel való kapcsolata és válása körül összpontosult.

A Karib-tenger kalózai sorozat új érájának megteremtése kapcsán a legkézenfekvőbb és legtisztább lehetőség az lett volna, ha a forgatókönyv írói megölik Jack Sparrow karakterét, megszakítva ezzel a legfőbb kapcsolatot az eredeti vonallal.

Sparrow „meggyilkolásával” az alkotók egycsapásra legitimmé tették volna Margot Robbie karakterét.


Forrás: Profimedia

A film készítői valószínűleg azért nem lépték meg ezt a lépést, mert – bár könnyen belátható, hogy legkönnyebben Jack Sparrow kapitány halálával lehetett volna megszakítani az eredeti és az új Karib-tenger kalózai filmek közötti kapcsolatot – Jack halála valószínűleg lesújtaná a franchise rajongói körének jelentős részét, akik hozzászoktak, hogy a karakter mindig túléli a veszélyes kalandokat.

 

Jack meggyilkolása tehát több kárt hozhat, mint hasznot.

Egyes találgatások szerint Jack Sparrow egyfajta mentor szerepben fog visszatérni a 6. részben, átadva helyét fiatalabb utódjának a cselekvésorientáltabb jelenetekben, miközben a karakter továbbra is megtartja azt a humoros bájat, amely híressé tette.

Kevésbé valószínű, de a legígéretesebb lehetőség, hogy Jack Sparrow, mint gonosztevő fog visszatérni a sorozatban. A csavar lehetővé tenné, hogy az alkotók megmutassák Jack Sparrow sötétebb oldalát, amely az eddigi filmekből kimaradt, ugyanakkor ez a húzás magában foglalná azt a metaszinten folyó gondolatfolyamot is, hogy Depp karaktere többé már nem A Karib-tenger kalózai sztárja.

Ezek a visszatérési lehetőségek azonban csak remények és álmok, a Disney ugyanis egyértelművé tette, hogy soha többet nem akarja alkalmazni Deppet. Sparrow alakja azonban az évek során annyira összeforrt Johnny Depp játékával, hogy az szinte elképzelhetetlen, hogy más alakítsa a karaktert.

A Disney egyelőre semelyik filmjében sem látja többé szívesen a színészt, ahogy a Warner Bros. studió sem a Legendás állatok szériában. A hír hallatán a rajongók elindítottak egy petíciót annak érdekében, hogy Depp visszatérhessen a kalóz-szériába. Már rengetegen aláírták a kérvényt, azonban egyelőre elég valószínűtlen, hogy a Disney valaha újra A Karib-tenger kalózai közelébe engedné Johnny Deppet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás