promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felszólították a Netflixet, hogy kérjen bocsánatot, amiért A korona egyik jelenetében rossz színben tüntette fel Fülöp herceget
Borítókép:  Forrás: profimedia.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Felszólították a Netflixet, hogy kérjen bocsánatot A korona egyik jelenete miatt. Most kiderül, melyik az! 

II. Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg múlthét pénteken hunyt el a 100. születésnapja előtt két hónappal. Miközben egész világ gyászolja az edinburghi herceget, sokan újranézik a Netflix nagysikerű sorozatát, A koronát (The Crown), amely II. Erzsébet brit királynő megkoronázását, Fülöp herceggel kötött házasságát és a királyi család életét mutatja be az 1980-as évek végéig. 

Egy szakértő azonban megdöbbentően rosszindulatúnak minősítette azt a jelenetet, amelyben Fülöp herceget tizenéves korában ábrázolja a Netflix. A második évadban Fülöp gyermekkorába is betekintést nyerhetünk, amikor nővére, Cecilie görög és dán hercegnő 1937-ben egy repülőgép-szerencsétlenség áldozata lesz. Volt egy szál a sorozatban, amelyben Fülöp herceg apja őt okolta lánya haláláért, mondván: "miattad vagyunk ma itt mindannyian, és temetjük szeretett gyermekemet! ".

II. Erzsébet királynő életrajzi könyvének szerzője , Sally Bedell Smith szerint ez a "A koronában" bemutatott cselekmény valótlan, és az egyetlen tény a hercegné halála. A szakértő szerint a többi csupán rosszindulatú fikció, és Fülöpnek semmi köze nem volt a nővére halálához. 

(Kép: NETFLIX)

(Kép: NETFLIX)

Fülöp herceg temetésére április 17-én, szombaton kerül sor. Arról már korábban írtunk, hogy az edinburgh-i herceg azt kérte, hogy abban a Land Roverben szállítsák végső nyughelyére, a Szent-György-kápolnában, amelyet korábban ő is segített megtervezni. Az autót a herceg saját zászlajával, tengerészsapkájával, kardjával és virágokkal fogják feldíszíteni. A menet 14: 45-kor indul a windsori kastélyból. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás