promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ma 69 éves Steven Seagal – Íme az ezerarcú akcióhős legjobb filmjei
Borítókép:  Steven Seagal / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hihetetlen, de már 69 éves az akciófilmek rezzenéstelen arcú harcmestere, Steven Seagal, ennek örömére most összeszedtük egy listán a sokak által tehetségtelennek és arrogánsnak titulált születésnapos színész 10 legjobb filmjét – az IMDb pontszámaik alapján.

10. Száguldó erőd (Under Siege 2: Dark Territory – 1995): 5.5

Steven Seagal ismét Casey Ryback bőrébe bújik, hogy megmentsen egy vonatot, amit gonosz terroristák tartanak rettegésben – meg persze a Katherine Heigl (A Grace klinika, Felkoppintva) által alakított unokahúgát is ki kell húznia a slamasztikából, szóval átlagos szombat este a színész életében.


Kép: Katherine Heigl és Steven Seagal a Száguldó erőd című filmben / Profimedia

9. Sebhelyek (Exit Wounds – 2001): 5.6

Ebben az akciófilmben DMX mellett tűnik fel Steven Seagal, aki egy korrupt rendőrökre vadászó, kőkemény zsarut alakít a tőle megszokott érzelmi mélységgel. Íme az alkotás egyik legemlékezetesebb jelenete, amiből kiderül, hogy jár egy iskolai szék, ha beleköt minden idők egyik legmorcosabb arcába:

8. Ölve vagy halva (Hard to Kill – 1990): 5.9

Steven Seagal testesíti meg Mason Stormot, akit a családjával együtt lelőnek, de ő túléli, és bosszút esküszik, miután felébredt a kómából. Itt látható a jelenet, amiben hiába nyújtja élete egyik legjobb alakítását a színész, mégse jelölték Oscar-díjra – pedig még a világ legmeggyőzőbb műszakállát is bevetették a siker reményében:

7. Halálra jelölve (Marked for Death – 1990): 6.0

Ebben a remekműben egy visszavonult kábítószer-ellenes ügynököt alakít az ezerarcú Steven Seagal, akit egy jamaikai drogbanda pécéz ki magának, hogy megöljék őt és a családját – na, szerintetek ki győz?


Kép: Steven Seagal a Halálra jelölve című filmben / Profimedia

6. Nico (Above the Law – 1988): 6.0

Steven Seagal a Nico című alkotásban is egy hivatalos személyt alakít (mily meglepő), akinek a C.I.A. ellen kell mennie, mert valami bűzlik náluk – de valószínűleg csak azoknak a holttesteknek a szagáról van szó, amiket az akcióhős maga után hagy.


Steven Seagal a Nico című filmben / Profimedia

5. Törvényre törve (Out for Justice – 1991): 6.1

Miután a Steven Seagal által alakított nyomozónak (micsoda változatosság) megölik a legjobb barátját (aki szintén nyomozó), elhatározza, hogy mindenhonnan kifüstöli a patkányokat, és elképesztő bosszúhadjáratba kezd. Ember legyen a talpán, aki meg tudja magyarázni, hogy a botos összecsapásnál miért hadonásznak úgy, mintha lódarázs támadta volna meg őket (18+):

4. Hantahíradó (The Onion Movie – 2008): 6.2

Steven Seagal csupán egy igazán aprócska, extra mókás szerepben tűnik fel az amúgy elképesztően vicces és zseniális alkotásban, de az mindenképp emlékezetes: ő a Cock Puncher, aki mindenkit péniszen vág!

3. Tűzparancs (Executive Decision – 1996): 6.4

Nos, elérkeztünk a lista legszomorúbb részéhez, ugyanis a Tűzparancs című Kurt Russell akciófilmben Steven Seagal csupán mellékszereplő, ráadásul SPOILER meg is hal. Itt lehet megtekinteni a szívszorító történelmi pillanatot:

2. Úszó erőd (Under Siege – 1992): 6.5

Steven Seagal talán leghíresebb munkája az Úszó erőd, amiben a legendás Casey Ryback bőrébe bújik, aki egy ex-tengerészgyalogosból lett szakács, és csak ő állíthatja meg azokat a terroristákat, akik el akarnak foglalni egy hadihajót. Ha a történet miatt nem is, de Erika Eleniak tortából előugró pucérkodása és Tommy Lee Jones késes jelenete miatt biztos, hogy emlékezetes maradt a nézőknek:

1. Machete (Machete – 2010): 6.6

Végül a 10-ből 6.6 pontot elérő Machete győzedelmeskedett, mint Steven Seagal legjobb filmje. Az alkotás csúcspontja Danny Trejo és Steven Seagal epikus összecsapása, ami igaz, hogy erősen 18+-os, de aki teheti, nézze meg gyorsan, mert ennél jobb alakítást sosem láthattunk az egykori világsztártól:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás