promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sacha Baron Cohen nem csupán Boratként tudta porig alázni Amerikát – kritika
Borítókép:  Sacha Baron Cohen Erran Morad szerepében a Who Is America? című sorozatban / via amazon.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A polgárpukkasztó Sacha Baron Cohen Who Is America? című sorozata annyira beteg volt, hogy a legtöbb amerikai egy életre megutálta őt – vagy azóta pont, hogy zseniként tekintenek rá.

Sacha Baron Cohennek olyan karaktereket köszönhetünk, mint például Borat, Ali G vagy Brüno, és aki ismeri a munkásságát, az tudja, hogy helyenként felháborító, de felettébb vicces és bátor, amit csinál. Folyton görbe tükröt állít az amerikai társadalom elé, miközben a saját hazaszeretetüket használja fel ellenük, a végeredmény pedig általában zseniális – és ez most is így van.

A színész még 2018-ban mutatta be a mindössze hét epizódból álló Who Is America? című, valós alanyokat szerepeltető doku-komédia sorozatát, amiben hat különböző figura bőrébe bújik annak érdekében, hogy megmutassa nekünk Amerika igazi arcát, miközben többek között politikusokat és hírességeket aláz meg.

Néhány rész egészen sokkoló, a humorforrás pedig általában az emberi ostobaság és jóhiszeműség, szóval Sacha Baron Cohen ismét egy elképesztően szórakoztató alkotást hozott össze, de mellette sikerült kicsit felnyitnia az emberek szemét is – bár nem mindig tudta, hol a határ, ugyanis egyes szereplők még a munkájukat is elveszítették, miután becsalta őket az ostoba szituációkba.


Kép: Sacha Baron Cohen OMGWhizzBoyOMG! szerepében a Who Is America? című sorozatban / via dailydot.com

Sacha Baron Cohen karakterei más eszközöket alkalmaznak, rettenetesen kellemetlenek, de mindig célba találnak:

  • Erran Morad: Egy izraeli antiterrorista szakértő, akinek fontos, hogy mindenki meg tudja védeni magát, ezért már pici gyerekeknek is fegyvert adna a kezébe, és ehhez különböző politikusok támogatását keresi – általában meglepő sikerrel.
  • Billy Wayne Ruddick Jr.: Egy igazi amerikai összeesküvés-elmélet hívő, aki nyakatekert számokkal és a logika teljes mellőzésével próbál meggyőzni mindenkit a legelborultabb dolgokról. Még Bernie Sanders is leállt vele beszélgetni, de hamar megbánta.
  • Dr. Nira Cain-N'Degeocello: Egy férfi, akit annyira érdekel a nemek közti egyenlőség, a különböző szexualitások elfogadása és az ezekhez hasonló fontos témák, hogy már-már fanatikusnak nevezhető. Mindenki helyett akar beszélni, és még ott is problémát keres, ahol nincs. Még egy rapcsatán is részt vesz, hogy ilyen módon tanítsa/irritálja a színes bőrű közönséget.
  • Rick Sherman: Egy frissen szabadult brit elítélt, aki új életet akar kezdeni, ezért különböző művészeti ágakban próbál szerencsét. Egyebek között azt találja ki, hogy eladja azokat a képeit egy galériának, amiket a saját székletével és spermájával festett.
  • OMGWhizzBoyOMG!: Egy finn YouTuber, aki minden idegesítő vlogger tulajdonságot megtestesít, miközben a vendégeivel kicsomagolós videókat készít – meg amúgy minden jel arra utal, hogy titokban fasiszta.
  • Gio Monaldo: Egy olasz milliárdos playboy, aki mellette még divatfotózásokat is csinál és van egy saját tévéműsora. Felveti a pénz, tárgyként kezeli a nőket, és megpróbálja rávenni O. J. Simpsont, hogy vallja be, ő ölte meg annak idején a feleségét.


Kép: Sacha Baron Cohen OMGWhizzBoyOMG! szerepében a Who Is America? című sorozatban / via dailydot.com

A Who Is America? zseniális, és annyira vicces, hogy nevetés helyett csak tátott szájjal, vigyorogva fogjuk a fejünket. Hihetetlen, hogy Sacha Baron Cohen meg tudta úszni a sorozatban látott szituációkat, és képes volt hülyét csinálni szinte mindenkiből.

Erősen ajánlott megnézni ezt a fantasztikus művet, ha bírjuk ezt a fajta humort, és esetleg még örömünket is leljük abban, ha a szemünk láttára semmisülnek meg emberek és karrierek. Tényleg felfoghatatlan, hogy miket vállaltak be a mit sem sejtő áldozatok az elmaszkírozott Sacha Baron Cohen lehengerlő meggyőző képessége miatt, szóval aki még nem látta, az felkészülhet egy igazán maradandó élményre, ami egyszerre beteg és tanulságos.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás