promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Liam Neeson-t leütötte egy parókás nő, és egy szál virágot tűzött a fenekébe
Borítókép:  Today Show
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Aki szereti a Family Guy-t és Seth MacFarlane-t, akkor azoknak a Hogyan rohanj a veszTEDbe egy kihagyhatatlan film. Ráaádsul ebben a filmben megjelenik például Django és dr. Emmet Brown is.

Seth MacFarlane neve teljesen összeforrt a Family Guy-al, amiért 2000-ben még Emmy-díjat is kapott; igaz, a legjobb hangalámondás-kategóriában. A széria azóta is töretlen népszerűségnek örvend, de sokan nehezményezik, hogy a Griffin-család jóval visszafogottabb lett, mióta a Disney felvásárolta a Fox-ot.

MacFarlane első mozifilmje 2012-ben került a mozikba, amiben ő maga adta a fő karakter hangját. Ez volt a Ted, aminek azóta elkészült a folytatása, és a rajongók szívesen megnéznének egy harmadik részt is. Erre azonban vajmi kevés esély van.

A két ”macikaland” között pedig elkészítette saját westernfilmjét, a Hogyan rohanj a veszTEDbe-t, aminek ötletét egy elcsípett beszélgetés adta. MacFarlane híresen rajong a westernfilmekért, így nem csoda, hogy ő maga is csinált egyet, természetesen a saját stílusával és poéngyárosaival. Gyakorlatilag a Family Guy fél alkotógárdája beszállt a filmbe, emellett olyan sztárszínészeket csábítottak a projektbe, mint Amanda Seyfried, Charlize Theron, és Liam Neeson; utóbbi később egy cameo erejéig feltűnt a Ted 2. részében is.

A történet szerint miután Albert, a gyáva birkatenyésztő farmer kihátrál egy pisztolypárbajból, szeszélyes barátnője elhagyja őt egy másik férfiért. Amikor egy titokzatos, gyönyörű nő lovagol be a városba, segít hősünknek megtalálni a bátorságát, és közben egymásba szeretnek. Ám amikor a nő férje, a hírhedt bandita bosszúszomjasan megérkezik, a farmernek próbára kell tennie újdonsült bátorságát.

Bár sokak szerint a filmben túltengenek az alpári és az igénytelen poénok, a film rajongóbázisa kitart amellett, hogy MacFarlane ugyanúgy önmagát tette bele ebbe a filmbe, csakúgy, mint a Family Guy-ba; és pontosan emiatt szeretik annyira.

A Hogyan rohanj a veszTEDbe-ben rengeteg utalást kapunk a régi klasszikus westernfilmekre, például az 1956-os Az üldözőkre, emellett számos neves színész jelenik meg egy-egy cameo erejéig:

bár Ewan McGregor nem egy korábbi karaktereként tűnik fel, Jamie Foxx Django Freeman-ként jelenik meg a film stáblistás jelenetében, míg Christopher Lloyd ebben a filmben újra belebújt a Vissza a jövőbe Dokijának bőrébe.

Más kérdés, hogy időben nem jön ki a poén, hiszen a Hogyan rohanj a veszTEDbe 1882-ben játszódik, míg a Vissza a jövőbe 3. része 1885-ben; ráadásul nem is ugyanabban a városban játszódik a két film. Mindenestere a poén és a Vissza a jövőbe-filmek előtti tisztelgés abszolút átjön, és nosztalgikus mosolyt csal a néző arcára.

A Hogyan rohanj a veszTEDbe című filmet mindenkinek érdemes megnéznie, akik szeretik a Family Guy-t, és kedvelték a Ted-filmeket.

Érdekesség: Charlize Theronnak végig parókát kellett hordania a film forgatásán, ugyanis a Mad Max: A harag útja miatt teljesen leborotváltatta a haját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás