promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Befuccsolt Tom Cruise filmje, elvesztette az egyik emberét
Borítókép:  ALBERTO PIZZOLI / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elmarad a forgatás, meghiúsul a nagy visszatérés, a híres afroamerikai színész halála dugába döntötte a terveket. A feleség megható szavakkal búcsúzott.

Miután lenyelt egy szigonypuskába való gázpatront, a teste hatalmasra fújódott fel, és végül szétdurrant. Biztosan sokan emlékeznek erre a jelenetre az Élni és halni hagyni címet viselő, 1973-as James Bond-filmből, amelyben még nem Daniel Craig, hanem az elegáns és sziporkázó Roger Moore alakította a 007-es ügynök szerepét.

A szerencsétlenül járt ellenfelet pedig (ő durrant szét a mozi végén) az a Yaphet Kotto játszotta, aki 81 éves korában éppen a napokban hunyt el. Az afroamerikai színész halálának okát egyelőre nem ismertették.

Kotto a kilencvenes évekig szerepelt a rivaldafényben, aztán hosszú szünet után 2008-ban újra felbukkant a vásznon. A felesége, Tessie Sinahon most elárulta, hogy Tom Cruise is tervezett egy filmet az amerikai sztárral, ami óriási lehetőséget teremtett volna számára a karrierje méltó lezárásához.

„Sok filmedben gonosztevőt alakítottál, de nekem és sok más embernek mindig is igazi hős voltál. Jó apa, jó férj és tisztességes ember” – emelte ki özvegye a halálhírről szóló közleményben.

Kotto 1939-ben született New York-ban az amerikai hadseregben szolgáló ápolónő és egy kameruni üzletember házasságából. Már 19 évesen Othellót játszott a színpadon, aztán a Broadway is felfedezte magának, első filmjét pedig 1963-ban forgatta.

„Nyugodj békében, drágám, mindennap hiányozni fogsz, legjobb barátom, támaszom. Szeretlek, és mindig ott leszel a szívemben. Találkozunk még!” – zárta a feleség a megemlékezést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás