promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Marvel bemutatta az új Amerika kapitányt, aki meleg lesz
Borítókép:  Hollywood Reporter
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Marvel új Amerika kapitánya az LMBT-közösséget erősíti.

Steve Rogers, Bucky Barnes, Sam Wilson és John Walker: mind a négyen megformálták már Amerika kapitányt a Marvel képregényekben, és most a The United States of Captain America című számban mind a négyen útra kelnek, hogy megtalálják a szuperhős ellopott pajzsát.

Az út folyamán van szerencséjük megismerni olyan helyi csoportosulásokat, akiknek saját Amerika kapitányuk van, Aaron Fischer, aki az LMBT-közösséget erősíti.

„Aaron karakterét azok a meleg aktivisták, vezetők és hétköznapi srácok inspirálták, akik egy jobb életért harcolnak. Olyan, aki kiáll az elnyomottakért és a mellőzöttekért. Reméljük, hogy ez a történet jó fogadtatást kap, és a következő generáció hőseit is motiválni fogja”

- fogalmazott a képregény egyik írója, Joshua Trujillo.

Az új karakter a Captain America of the Railways nevet kapta, ami magyarra lefordítva annyit tesz: Sínek Amerika kapitánya.

A készítők elmondása szerint ez a karakter az első lesz a sorban, aki külön képregény-sztorit fog kapni, a további kiadványokban újabb Amerika kapitányok fognak bemutatkozni.

Hatalmas ajándék, egyben egy kreatív kihívás, hogy ezt a karaktert így átformálhatjuk. (...) Ez a minisorozat Amerika kapitány eszméjét tárja fel, azt, hogy a mai embernek mit jelentene ez a karakter. És nem csak a tömegek, de a gyakran figyelmen kívül hagyott közösségek számára is”

- nyilatkozta a képregény másik írója, Christopher Cantwell, aki azt is elárulta, hogy a sorozat egy olyan road movie-szerű történet lesz, ami a régi Bob Rafelson és Hal Ashby filmekre hajaz majd.

Az Amerika kapitány 80. évfordulójára kiadott képregény-sorozat első része a Pride hónapjában, június 2-án jelenik meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás