promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Műsortörténelmi pillanat a Cápák Között e heti adásában: ilyen még sosem történt
Borítókép:  Facebook / Cápák Között
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A műsor történetében még soha nem fektetett be mind az öt Cápa ugyanabba a vállalkozásba. Végül erre is sor került.

A március 12-i adás több szempontból is különlegesre sikeredett. Egyrészt megtörtént az, ami még sosem: mind az öt Cápa egyszerre szállt be egy vállalkozásba. Ezt a rendkívüli fejleményt ráadásul két fiatal, huszonéves vállalkozónak sikerült elérnie!

Másfelől bátran állíthatjuk, hogy az egész adást belengte a vér szaga, ugyanis négy pitch-ből három ajánlattétellel zárult.

Prosenszki-Barcs Renáta (Boro Coffee) nem csak hozzáállásával, de magas minőségű termékeivel is lenyűgözte a Cápákat. Balogh Levente régóta szeretett volna beszállni a kávé-bizniszbe, ezt most Cápaként váltotta valóra. A vállalkozó eredeti ajánlata 15 millió forintért, 10% üzletrész volt, de a befektető 20%-os ajánlatot tett, amit az üzletasszony végül elfogadott. 

Két Cápát is magához vonzott Izrael Norbert (Pop.Holiday), építőipari vállalkozó, aki mobil házak (tiny house-ok) tervezését és összeállítását végzi. 60 millió forintért cserébe 10%-ot ajánlott fel vállalkozásából. Ötlete alapján egy készülő idegenforgalmi hálózaton belül mobilházakat készítene és adna bérbe, melyek szó szerint a nyugalom szigeteivé válnának, távol a város zajától, a lehető legközelebb a természethez. A vállalkozás és a növekedési potenciál két Cápa figyelmét is felkeltette. Végül Lakatos István 45 millió forintért 27%-ot, Balogh Péter pedig Cápatársának köszönhetően 2%-al magasabb üzletrészt, 15 millió forintért 9%-ot „harapott ki” a vállalkozásból.

Visszatérő Kishal az utolsó pitch-ben! Az első évad egyik befektetésében, a SmartKosárban részt vevő Wettstein Albert és újdonsült társa, Perepece Kirill (Munch) egy mindennapi, élelmezési problémára nyújtottak megoldást. Rengeteg, már el nem adható, jó minőségű élelmiszer végzi kukában, applikációjuk és vendéglátós partnereik segítségével - minimum 40%-os árengedménnyel, jellemzően zárás előtt – eladásra kínálják a már teljes áron el nem adható ételeket. A vevők az adott vendéglátóegység meglepetéscsomagját vehetik át az üzletben, amiből a cég jutalmat kap. A vállalkozás annyira megtetszett a Cápáknak, hogy az eredeti ajánlatot (15 millió forintért 5%-os tulajdonrész), Moldován András kezdeményezésére szétosztották egymás között: mind az öt Cápa beszállt 3-3 millió forinttal, 1-1%-os tulajdonrészért cserébe! Így Wettstein Albert az első vállalkozó aki duplázott – 2 éven belül kétszer kapott befektetést a Cápáktól!

A fiatal vállalkozó ismétlődő sikereinek elismeréséül a ragadozók megengedték, hogy beleüljön a Cápák foteljébe is.


Forrás: Facebook / Cápák Között

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás