promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pepe lö Pici egyesek szerint a szexuális erőszakot jelképezi, ezért nyugdíjba küldték
Borítókép:  Pepe lö Pici / via ign.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bolondos dallamokból ismert, folyton nyomuló bűzös borznak, Pepe lö Picinek már nincs helye a világunkban, ezért a Space Jam 2-ből is kivágták, ráadásul úgy néz ki, hogy örökre nyugdíjba küldték.

Pepe lö Pici 1945-ben mutatkozott be, majd láthattuk a Bolondos dallamokban, illetve a Space Jam – Zűr az űrben című nagysikerű filmben is. A francia, csíkos bűzösborz történeteinek központjában általában a kellemetlen nyomulás/szerelem volt, hiszen a tiltakozás ellenére folyton próbálta meghódítani azt a fekete macskát, aki szintén borznak tűnt, mivel véletlenül fehér csík került a farkincájára – ez pedig mai szemmel sokak számára problémás, így a „betiltását” követelték, mivel szerintük a szexuális erőszakot szimbolizálja a figura.

Idén jön a Space Jam 2, amiben Pepe lö Pici is szerepelt volna, ráadásul úgy, hogy közben példát akartak statuálni vele, hiszen egy jelenetben konkrétan elmondták volna neki, hogy nem szabad ennyire nyomulni, illetve másokhoz hozzáérni azok engedélye nélkül. Ezzel egyszerre akarták tanítani a fiatalokat, illetve új esélyt adni a karakternek a megbocsátás erejével, de a Warner Bros. állítólag nem akart ezzel bíbelődni, így könnyű, megúszós megoldásként nemes egyszerűséggel csak kivágták a filmből, és még nyugdíjba is küldték, hogy többé már ne okozzon gondot.

Tény, a világ mai értékrendjének több szempontból sem felel meg Pepe lö Pici, de talán jobb megoldás lett volna, ha hagyják a Space Jam 2 készítőinek, hogy ha már ilyen botrányt kavart a mesefigura, akkor a segítségével megmutassák az embereknek, hogy a szexuális erőszak igencsak fontos témájánál nem az ítélkezés és a kirekesztés a cél, hanem a beszélgetés elindítása, a félelem eloszlatása, a személyi fejlődés, a tanulás, megbánás, elfogadás, és a tisztelet – de a Warner Bros. ezek alapján pont, hogy az ellenkező utat választotta, és szimplán csak a szőnyeg alá söpörte a dolgot, ahelyett, hogy valami pozitívat kovácsolt volna belőle.

Itt látható Pepe lö Pici egy „kalandja”, csak hogy tudjuk, miről van szó:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás