promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A szerelmes tinik is megkapták a maguk Idétlen időkigjét – kritika
Borítókép:  Kathryn Newton és Kyle Allen a The Map of Tiny Perfect Things című filmben / via nytimes.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A The Map of Tiny Perfect Things egyértelműen a tiniközönséget célozza meg, és meglepően magas érzelmi intelligenciával rendelkezik, így az Idétlen időkig után egy újabb generáció is megkapta a maga időhurkos filmjét.

Már rengeteg olyan alkotást láthattunk, amiben hősünk valamilyen oknál fogva egy időhurokban ragad, és ugyanazt a napot éli át újra és újra. Sokan kedvelik ezeket a filmeket, hiszen a készítők mindig próbálják kicsit egyedivé tenni őket, most például a The Map of Tiny Perfect Things azzal lepett meg minket, hogy a tiniknek szól, és megtanít nekünk egy-két dolgot az önzetlen szerelemről.

A történet szerint Mark (Kyle Allen) egy időhurok rabja, de próbálja pozitívan élni a bezárt kis életét, segít másokon, de már nagyon unja, hiszen amint élfélt üt az óra, minden kezdődik elölről. Aztán egy hirtelen odacsöppent ismeretlen lány, Margaret (Kathryn Newton) megtöri a dolgot, hiszen ő is ugyanebben a cipőben jár, így elhatározzák, hogy valahogyan megtalálják a kiutat, és közben összegyűjtik a folyamatosan ismétlődő nap összes csodás pillanatát.

Mark egy csupaszív, naiv srác, aki bizonyos szinten beletörődött a sorsába, Margaret pedig egy kötődésre nem vágyó, gondterhelt, határozott csaj, emiatt nagyon jól kiegészítik egymást. Külön öröm, hogy a színészek miatt rögtön megkedveljük őket, ami nagyon fontos, ugyanis elég bensőséges filmről van szó, amiben a hülyülés mellett komoly érzelmek is vannak, amik csak úgy hatásosak, ha kialakul egy kapcsolat a karakterek és a néző között – ráadásul az időhurok helyett ez van előtérben, szóval örülhetünk, hogy ennyire működik a dolog.


Kép: Kathryn Newton és Kyle Allen a The Map of Tiny Perfect Things című filmben / via otakukart.com

Ez a film tele van szeretettel és lélekkel, emiatt bőven megbocsátható az a pár elkerülhetetlen klisé. Az üzenet tiszta és nagyon pozitív: a barátság, majd a szerelem kialakulása körüli önzőség és csalódás után mindenkinek rá kell jönnie, hogy a számunkra fontos emberek boldogsága a lényeg, akármennyire is fáj néha meghozni a nehéz döntéseket – kifejezetten tiszteletreméltó, hogy a szokásos tinis giccs helyett egy meglepően életszerű tanulságot kapunk.

Nagyon kevés választotta el ezt az alkotást attól, hogy igazán kiemelkedő legyen, és a legtöbb lehúzó tényező a rendező, Ian Samuels miatt van, aki egyszerűen nem tudja rendesen megragadni a különleges pillanatokat. Mivel erősek a színészek és Lev Grossman forgatókönyve is, így a végső élmény is jó, viszont lehetett volna sokkal jobb is pár határozott, viszonylag egyedi megoldással, vagy egy kis stílussal.

A The Map of Tiny Perfect Things egy remek romantikus-fantasy, amiben valósnak hatnak az érzelmek, képes meghatni minket és még szórakoztató is a sok-sok filmes utalásnak köszönhetően, de nem elég különleges ahhoz, hogy egy nap kultuszfilmként tekintsenek rá az emberek, így sajnos nem tud az Idétlen időkig nyomdokaiba lépni, pedig még így is elég korrekt munka.

Mindenkinek ajánlott ez az alkotás, aki szeretne egy könnyed, kellemes élményt szerezni, ami kicsit kevesebb mint 2 óráig színesebbé teszi a szürke hétköznapokat. A The Map of Tiny Perfect Things elérhető Amazonon, itt lehet megtekinteni az előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás