promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A HAB-ot választották a legjobb filmnek, de sok más díjat is bezsebelt a hétvégén
Borítókép:  Port.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lakos Nóra romantikus komédiáját különdíjjal, a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv, a legjobb casting és a legjobb látvány díjával jutalmazta a párizsi nemzetközi filmfesztivál zsűrije, továbbá a londoni a Love Story fesztiválon a legjobb játékfilm díját is elnyerte a hétvégén.

A magyar romantikus komédiát Valentin-napon tűzte műsorra a járványhelyzet miatt idén kizárólag online megrendezett francia fesztivál, de a „virtuális Montmartre”-on találkozhatott a közönség Lakos Nórával a vetítést követően.

A magyar mozikban tavaly bemutatott HAB a párizsi fesztivál zsűrijét is levette a lábáról. Lakos Nóra filmje elnyerte a különdíjat és a legjobb rendezés díját is. A legjobb forgatókönyvért járó trófeát Fekete Fruzsina, Lakos Nóra és Kerékgyártó Yvonne társforgatókönyvírokkal együtt kapta. Bartsch Katát és Steinhauser Andreát a legjobb castingért, míg Szurdi Juditot a legjobb látványért díjazták.

A Csehországban és Szlovákiában már szupersztárnak számító Kerekes Vica a HAB című filmben egy szenvedélyes és elszánt cukrászlány karakterét kelti életre, aki mindenre hajlandó, hogy megmentse vállalkozását és visszaszerezze élete szerelmét. A különleges szépségű és kiváló tehetségű színésznő – nemzetközi szerepei mellett – az Egynyári kaland-ból és az Apró mesék főszereplőjeként is ismert. Filmbéli partnerét, a megrögzött nőcsábász és alkalmi vőlegénypótlékot játszó fogorvost a Jászai Mari- és Kaszás Attila-díjas Mátray László játssza, aki többek között a Kojot és a Seveled című mozifilmekben volt látható.

A HAB rendezői székében első mozifilmjével mutatkozott be Lakos Nóra, akinek rövid- és dokumentumfilmjei már számos nemzetközi fesztiválon szerepeltek és nyertek díjakat, rendezőként több sikeres reklámot és tévésorozatot, például a Tóth János-t jegyzi.

„A HAB egy klasszikus vígjátéki alapokra helyezett romantikus komédia, sok zenével, humorral és francia eleganciával, különleges, meseszerű látványvilággal. A filmben valós párkapcsolati helyzetek és archetipikus karakterek jelennek meg, így magukra ismerhetnek azok, akik nem mernek elköteleződni, vagy épp képtelenek elszakadni egy szerelemtől, de tükröt kapnak a már évek óta házasságban élők is. A HAB egyszerre humorosan szórakoztató, megható és elgondolkodtató élményt nyújt a nézők számára”

- nyilatkozta korábban Lakos Nóra, a film rendezője és társ-forgatókönyvírója.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás