promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így nézett ki valójában Sarolta királyné, A Bridgerton család fekete uralkodónője
Borítókép:  YouTube / Netflix
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy történelmi teória szerint Sarolta királynénak valóban voltak fekete felmenői, bár erre egyelőre nem sok bizonyíték van.

A Netflix áltörténelmi drámáját a decemberi premier óta eddig világszerte több mint 82 millió háztartában nézték meg. A műsor első évada Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) és Hastings hercegének, Simonnak (Regé-Jean Page) szerelmi történetét követi nyomon. A sorozatot rengeteg bírálat és dicséret érte egyaránt, a készítők ugyanis etnikailag rendkívül sokrétű szereplőgárdával ábrázoltak Nagy-Britannia 19. századi arisztokratikus társadalmát.

A sorozat készítőinek az egyik legmerészebb döntése az volt, hogy Charlotte királynét – aki III. György király feleségeként valódi történelmi alakként szerepel a műsorban – egy feketebőrű színésznő alakítja. Néhány elejtett utalás szerint György és Charlotte voltak Anglia első vegyes bőrszínű uralkodópárja – legalábbis ebben az alternatív valóságban.


Forrás: YouTube

A valódi Zsófia Sarolta brit királyné természetesen valójában fehér volt, a sorozat megjelenése után azonban szárnyra kaptak különféle történelmi teóriák, többek között arról, hogy az uralkodónőnek voltak színesbőrű felmenői. 

Az elméletet Mario de Valdes y Cocom történész népszerűsítette. Valdes azt állítja, hogy a királynő rokonságban állt Margarida de Castro e Souzával, egy portugál nemesasszonnyal a 15. századból, akinek ősei a 13. századi uralkodótól, III. Alfonsótól és mór származású, feketebőrű szeretőjétől származnak 

– olvasható a The Guardian oldalán. 

Az elméletet természetesen sokan vitatják. Az viszont vitathatatlan, hogy a királynő fehérbőrű volt, és így nézett ki (legalábbis Allan Ramsay festőművész 1761-es portréja szerint):


Forrás: Wikipédia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás